Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Otrdien, 2. augustā, Esplanādē notika 26. Latvijas Riteņbraucēju Vienības braucienam veltītā preses konference, kurā organizatori informēja par šī gada vērienīgā pasākuma jaunumiem. Vienības velobrauciena rīkotājs Igo Japiņš atklāja, ka 25. augustā Siguldā svinīgi tiks atklāts velobraucienam veltīts vides objekts, kurā tiks iegravēti visu dalībnieku vārdi.

Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciens ir vērienīgākais un tradīcijām bagātākais notikums pašmāju riteņbraukšanā un ieņem nozīmīgu lomu Latvijas sportā. Pērn pasākums saņēma Latvijas Gada balvu sportā kā labākais tautas sporta notikums. Šajā gadā velobrauciens norisināsies jau 26. reizi. Tas būs īpašs ar to, ka Latvijas Riteņbraukšanas federācija atzīmē savu 130. dzimšanas dienu. Vienības velobraucienā tiks godinātas Latvijas riteņbraukšanas spilgtākās personības, kuras nesušas valsts vārdu plašajā pasaulē.

Esplanādē pie Raiņa pieminekļa svinīgā atmosfērā notika 26. Latvijas Riteņbraucēju Vienības braucienam veltīta preses konference. Tajā piedalījās pasākuma rīkotāji, atbalstītāji, olimpisko spēļu medaļniece kamaniņu sportā Elīza Cauce, viņas māsa Maija Tīruma, mediju pārstāvji un vienkārši riteņbraukšanas cienītāji. Preses konferences pirmajā daļā plašāka sabiedrība tika informēta par galvenajām aktualitātēm šī gada Vienības braucienā. Tikmēr otrajā daļā notika simbolisks brauciens no Esplanādes, kur tālajā 1936. gadā startēja un finišēja pirmais Vienības brauciens, uz Latvijas riteņbraukšanas pieminekli Dziesmu svētku parkā.

Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciena rīkotājs Igo Japiņš: "Sveicu visus ar Riodežaneiro Olimpisko spēļu un Vienības velobrauciena tuvošanos. Ceram, ka šajā gadā Vienības braucienā, kas ir īpašs ar to, ka notiek Latvijas Riteņbraukšanas federācija 130. dzimšanas dienā, piedalīsies arī olimpisko spēļu dalībnieki, tostarp divkārtējais Olimpiskais čempions Māris Štrombergs. Šī mēneša beigās Siguldā svinīgi tiks atklāts īpašais vides objekts, kurā tiks iegravēti visu pērn startējušo dalībnieku vārdi un uzvārdi. Aicinu visus tikties šī gada 4. septembrī Siguldā."

Turpinot veiksmīgo sadarbību, 26. Latvijas Riteņbraucēju Vienības velobrauciena galvenais atbalstītājs šogad ir "Latvijas Dzelzceļš", kas aicina dalībniekus piedalīties iecienītajā LDz tautas šosejas braucienā, tādējādi pavadot dienu aktīvā un veselīgā atpūtā un gūstot pozitīvas emocijas.

Šogad rīkotāji piedāvās Vienības velobrauciena dalībniekiem izmēģināt spēkus kādā no trīs distancēm: Sporta šosejas braucienā (84 km), "Latvijas Valsts mežu" kalnu divriteņu braucienā (49 km), kā arī LDz tautas šosejas braucienā tautas braucienā (36 km). Latvijas riteņbraucēju Vienības velobraucienā tiks noteikti un apbalvoti ne tikai ātrākie braucēji, bet arī vienotākie darba kolektīvi, visplašāk pārstāvētās pašvaldības, kā arī kuplākās ģimenes.

Reģistrēties dalībai 26. Latvijas Riteņbraucēju Vienības velobraucienā var internetā "velo.lv", Siguldas un Kuldīgas TIC, Smiltenes sporta centrā, kā arī veikalos "Eži" Cēsīs un Valmierā. Šobrīd reģistrācijas maksa ir no 10 – 20 EUR.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!