Foto: Publicitātes foto
Naktī no 20. uz 21. augustu Rīgas svētku ietvaros notiks piedzīvojumu sacensību "Triatel xRace" kārtējais posms, informē organizatori.

Kopā ar visiem Rīgas iedzīvotājiem un tās viesiem, kuri svinēs Rīgas 810 gadu jubileju, 519 dalībnieki baudīs "Triatel xRace" piedzīvojumus, cīnīsies ar izaicinājumiem un gūs prieku par sasniegumiem, pildot speciāli Rīgas svētkiem izveidoto piedzīvojumu sacensību distanci.

20. augustā plkst. 22.00 Strēlnieku laukumā pustūkstotim "Triatel xRace" piedzīvojumu sacensību dalībniekiem atskanēs Rīgas svētkiem veltītā posma starta signāls. Sacensības sāksies ar foto orientēšanos Rīgas vissenākajā un vēsturiski nozīmīgākajā daļā – vietā, kurā Rīdzenes upe, no kuras arī cēlies Rīgas nosaukums, reiz ietecēja Daugavā. Skrienot pa ielām, no kurām astoņu gadsimtu laikā izauga lielā un varenā Latvijas galvaspilsēta, dalībnieki ne tikai izbaudīs vecpilsētas krāšņumu nakts laikā, bet varēs iesaistīt arī savus draugus, radiniekus un vienkārši Rīgas viesus savos piedzīvojumos.

"Lai padarītu Rīgas svētkiem veltīto posmu vēl aizraujošāku gan dalībniekiem, gan viņu atbalstītājiem, Vecpilsētas posmā dalībniekiem būs atļauts izmantot palīdzību no malas. Tādēļ aicinām komandas aktīvi iesaistīt savus draugus, ģimeni, paziņas, kolēģus un Rīgas svētku apmeklētājus Vecrīgas uzdevuma izpildē. Pēc tā pabeigšanas, skatītāji tiek aicināti no Akmens un Vanšu tiltiem vērot laivu posmu pa Daugavu, kura ietvaros dalībnieki laivos zem trim Rīgas tiltiem. Pēc sacensību starta skatītājiem būs pieejamas skatītāju kartes, ar kuru palīdzību interesenti varēs atrast sacensību starpfinišus un citas distances vietas," stāsta "Triatel xRace" organizators Jānis Vanags. Tālāk piedzīvojumi vedīs dalībniekus uz Āgenskalna, Kleistu un Bolderājas apvidu. Savukārt atbalstītāji ap saullēkta laiku varēs sagaidīt "xRace" piedzīvojumu meklētājus finiša zonā pie Āgenskalna ģimnāzijas.

Ņemot vērā jau tā lielo dalībnieku skaitu, kuriem piepulcēsies vēl lielāks atbalstītāju skaits, "Triatel xRace" sacensību norisi varēs vērot ne tikai Rīgas svētku viesi klātienē, bet arī komandu dalībnieku draugi un radi no citām pilsētām no mājām, izmantojot izmantojot MansGPS.lv servisu. Sekot līdzi varēs, pieslēdzoties www.xrace.lv mājas lapā, klikšķinot MansGPS, kā arī sacensību centrā Āgenskalna ģimnāzijā, kur ekrānā redzamo papildinās organizatoru komentāri.

"Prieks, ka ar katru nākamo xRace posmu skatītāju skaits pieaug un katru reizi uzstādām jaunus rekordus. Starp dalībniekiem ir sportisti un vienkārši aktīvas atpūtas mīļotāji, vecumā no 10 līdz 55 gadiem. Bet fakts, ka Rīgas posmā 40 komandas pārstāv dažādu Latvijas uzņēmumu zīmolus, liecina par to, ka "Triatel xRace" sacensību kvalitāti, aizrautību un vērienīgumu novērtē arī biznesa aprindās un dalība xRace sacensībās ir labs veids gan darbinieku komandas gara stiprināšanai, gan uzņēmuma zīmola popularizēšanā," piebilst Vanags.

Pieteikties un uzzināt vairāk var www.xRace.lv mājas lapā.

Triatel xRace noslēdzošais posms norisināsies 17.septembrī Siguldā, apvienojot Baltic Adventure Race Championship (BARC) noslēgumu un kopvērtējuma apbalvošanu. Sacensību pamatā ir orientēšanās, braukšana ar velosipēdu, airēšana, stratēģiskā plānošana, kā arī citi aizraujoši prāta un nedaudz ekstrēmi speciālie uzdevumi. Distancē ir jāapmeklē 50 punkti un, atkarībā no izvēlētās distances, trasē pavadītais laiks ir no 1,5 līdz 8 stundām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!