Foto: Publicitātes foto
Rihards Bartušēvičs "Trek team" un Ieva Strēle "Haiwaii Express Scott" izcīnījuši pārliecinošas uzvaras "Moller Auto Krasta" 62km maratona distancē "Volkswagen Trek kausa 2014" otrajā posmā, kas norisinājās apkārt Burtnieka ezeram, portālu "Delfi" informēja Sporta klubs "SportLat" pārstāvis Jānis Dreiškins.

"Trek Superfly" 48km pusmaratona distancē nepārspēti palika Jānis Rubiks "Volvo Mūsa motors" un Līga Actiņa "Policistu velobiedrība".

Saulainos un ļoti siltos laika apstākļos tika aizvadīts "Volkswagen Trek kausa 2014" otrais posms, kas vienlaikus bija arī "Sportlat balvas 2014" 7.posms. Otro posmu pēc kārtas dalībnieki brauca apkārt Vidzemes gleznainu skatu apvītam ezeram – šoreiz tas bija Burtnieka ezers. Līdzīgi kā Vecpiebalgas posmā pirms mēneša "Moller Auto Krasta" maratona distancē, pateicoties komandas taktikai un pūliņiem, toni noteica "Trek team".

Pēc 10km ar 40 sekunžu pārsvaru priekšā komandas biedram Ilmāram bija Rihards Bartušēvičs, bet pamatgrupa atpalika vienu minūti. Turpinājumā "Trek team" grupas priekšgalā "bremzēja" citu centienus pietuvoties, it īpaši bīstamākā konkurenta Raivja Zīmeļa. Līdz ar to Bartušēvičs pārsvaru palielināja krietni palielināja, un varēja finišēt lepnā vientulībā, 62km distanci veicot 1:44:32, par divām sekundēm uzlabojot pagājušā gada uzvarētāja Dmitrija Sorokina rezultātu . Pēc nepilnām sešām minūtēm finišēja un otro vietu ieguva Oskars Muižnieks "Trek team", kurš gandrīz pusdistanci nobrauca vienatnē otrajā pozīcijā. Izmantojot savu pieredzi un spēku, cīņā par trešo vietu pēdējos pāris simts metros konkurentus no "Trek team" apsteidza Raivis Zīmelis "My Sports/Stevens" (+6:43), kurš pērn bija otrais, bet šogad vienatnē nevarēja neko padarīt "trekistiem".

Par divām pozīcijām salīdzinājumā ar pirmo posmu savu sniegumu uzlaboja Jānis Bērziņš "Trek team", ierindojoties 4.vietā un no Zīmeļa atpaliekot 4 sekundes. Vadošo sešinieku noslēdza Toms Knostenbergs "Trek team" un Andris Ansons "Nutritionshop". Ilgāku laiku trijniekā turējās pagājušā posma uzvarētājs Ivars Prokofjevs "Trek team", bet caurdurta riepa vidusdaļā neļāva viņam finišēt augstāk par 27.vietu.

Dāmām "Moller Auto Krasta" 62km maratonā, vienīgā distanci veicot zem 2 stundām – 1:59:13, otro posmu pēc kārtas uzvaru svinēja Ieva Strēle. Augstajā otrajā vietā, no uzvarētājas atpaliekot 4 minūtes, ierindojās Inese Zvirgzdiņa "Skanste/My Sport", bet pagājušā gada uzvarētāja Madara Fūrmana "Trek team" uzrādīja trešo laiku, nobraucot par 8 minūtēm lēnāk nekā Strēle.

"Trek Superfly" 48km pusmaratonā dubultuzvara "Volvo Mūsa motors" komandai, jo otro posmu pēc kārtas ātrākais bija Jānis Rubiks (1:28:22), bet pagājušā gada ceturtās vietas ieguvējs Pēteris Caune finišēja 30 sekundes vēlāk un ieņēma otro vietu, bet vēl 5 sekundes lēnāks bija Gunārs Dzalbs "ELKOR", kuram trešā vieta otro posmu pēc kārtas. Dāmām pagājušā gada uzvarētājai Dacei Fūrmanei "Pēdu nav" nebija veiksmīgs starts un nācās samierināties ar otro vietu, par 2 minūtēm piekāpjoties uzvarētājai Līgai Actiņai, kura distanci veica 1:47:17, bet trešo laiku uzrādīja Viktorija Loiko "ELKOR".

14km distancē S12 grupā ar laiku 32:43,7 uzvarēja Samanta Krampe "SS Arkādija", kas sīvā cīņā par 14 sekundēm apsteidza Renāti Rodionovu (Carnikava), bet puišiem pirmais bija RRS pārstāvis Roberts Andersons , kurš distanci veica 30:33. Vienātruma riteņu konkurencē 14km pārliecinoši pirmais bija Dainis Jostsons "Pēdu nav" (31:49).

Pilni sacensību rezultāti atrodami http://www.sportlat.lv/results.php?id=493

Pateicoties atbildīgajam par sportu Burtnieku novadā Igoram Korņējevam, dalībniekiem tika sarūpētas vērtīgas balvas, pie kurām, ieskaitot mobilo telefonu, riteņbraukšanas brilles, blenderi un arī Burtnieka ezerā noķertajām zivīm, tika dalībnieki izlozes kārtībā. Bet lielāko balvu – Trek riteni 500 eiro vērtībā – ieguva Andris Pivars. Papildus ierastajai gardajai putrai un tējai Burtnieka ezera posmā dalībnieki tika cienāti ar šim posmam raksturīgo īpašo uz vietas vārīto zupu.

Sacensības organizēja sporta pasākumu rīkotājs Biedrība Sporta klubs "SportLat" sadarbībā ar veikalu "Trek" un Burtnieku novada pašvaldību.
Nākamais "Volkswagen Trek kausa 2014" posms notiks 28. un 29.jūnijā Talsos, kad pirmajā dienā dalībnieki sacentīsies izslēgšanas braucienos sprintā, bet otrajā dienā būs parastais posms maratona un pusmaratona distancēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!