Foto: AP/Scanpix
Teikvondo ir korejiešu cīņas mākslas veids, kurš olimpisko debiju piedzīvoja 2000.gadā Sidnejā. Pirms tam kopš 1988.gada Seulas olimpiskajām spēlēm teikvondo bija olimpiskajā kalendārā tikai kā paraugdemonstrējumi.

Teikvondo radās kā korejiešu cīņas mākslas veids Korejas armijā 1950.gados. Tajā pašā laikā arī radās teikvondo sportiskais paveids, kas vēlāk arī kļuva par olimpisko sporta veidu. Teikvondo latviski varētu tulkot kā kustības ar pēdu un roku, kas arī raksturo šo sporta veidu – sitieni ar kājām un rokām.

Teikvondo sacensībās divu sportistu cīņā noskaidro labāko pēc punktiem, kurus skaita par precīziem sitieniem torsa un galvas rajonā.

*lielāko daļu punktu sportisti gūst pretuzbrukumos, kas spilgti raksturo šo sporta veidu – reakcija un ātra domāšana

*2008. gada Pekinas Olimpiādē cīņā par bronzas medaļu tiesneši diskvalificēja kubieti Anhelu Matosu, kurš dusmās iesita vienam no soģiem. Vēlāk par šo rupjību, turklāt olimpiskajās spēlēs, sportists saņēma mūža diskvalifikāciju

Tokijas olimpiskajās spēlēs teikvondo sacensībās sadalīs astoņus medaļu komplektus – četrus dažādās svara kategorijās vīriešiem un četrus dažādās svara kategorijās sievietēm. Kopumā sacensībās piedalīsies 64 vīrieši un 64 sievietes, katru valsti drīkst pārstāvēt ne vairāk kā divi vīrieši un divas sievietes, bet katrā disciplīnā drīkst būt tikai pa vienam katras valsts pārstāvim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!