Foto: Reuters/Scanpix
Tenisa pirmsākumi meklējami vēl 13.gadsimtā Francijā, tomēr mūsdienu teniss piedzima Anglijā 19.gadsimta otrajā pusē. 1896.gadā teniss bija pirmo olimpisko spēļu kalendārā, taču pēc Parīzes 1924.gada Olimpiādes to izslēdza no olimpisko sporta veidu saimes. Olimpiskajās spēlēs teniss atgriezās tikai 1988.gadā.

*viens no visu laiku izcilākajiem tenisistiem Rodžers Federers vēl nav uzvarējis nevienās olimpiskajās spēlēs vienspēlēs. Viņa kontā ir 2008. gada Pekinas zelts dubultspēlēs un 2012. gada Londonas sudrabs vienspēlēs.
*1992. gadā Barselonas Olimpiādē sieviešu vienspēlēs triumfēja Dženifera Kapriati, kurai tobrīd bija tikai 16 gadi un 132 dienas
*1896. gadā brits Džons Piū Bolands devās uz Atēnām kā skatītājs, bet atgriezās kā divkārtējais olimpiskais čempions. Viņš Atēnās apciemoja kādu savu draugu, kurš viņu pieteica dalībai turnīrā. Viņš uzvarēja gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs kopā ar vācu tenisistu Frīdrihu Taunu, kuru pieveica vienspēļu pirmajā kārtā

Tokijas olimpiskajās spēlēs tenisā sadalīs piecus medaļu komplektus – vīriešiem vienspēlēs un dubultspēlēs, sievietēm vienspēlēs un dubultspēlēs, kā arī jauktajās dubultspēlēs. Sacensībās piedalīsies 172 sportisti no 42 valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!