Foto: AFP/Scanpix
Šo sporta veidu 1895.gadā izdomāja Viljams Džī Morgans, nosaucot to par "mintonette". Tam bijā jākļūst par vieglāku un pieejamāku sporta veidu, kā alternatīvai basketbolam, lai to varētu spēlēt arī gados vecāki YMCA dalībnieki. Ar laiku volejbols kļuva ne tikai alternatīva basketbolam, bet iekaroja savu vietu sporta spēļu saimē.

Līdzīgi kā citās sporta spēlēs, volejbolā pamatnosacījumi ir līdzjutējam viegli saprotami – ar sitienu bumba ir jādabū pāri tīklam pretinieku komandas pusē un jāgūst punkts. Laukumā vienas komandas rindās atrodas seši spēlētāji.

Debiju olimpiskajās spēlēs volejbols piedzīvoja 1964.gadā, kad kalendārā bija iekļautas gan vīriešu, gan sieviešu sacensības.

*1983. gadā Brazīlijas un PSRS izlašu spēli leģendārajā "Maracana" stadionā Riodežaneiro vēroja 95 000 līdzjutēju, kas joprojām ir volejbola spēles apmeklētības rekords

*1982. gadā brazīlietis Bernards pirmo reizi izmantoja "Star Trek" servi – bumbu uzsita ļoti augstu gandrīz līdz griestiem, lai tā lielākā ātrumā nokristu pretinieku pusē

Tokijas olimpiskajās spēlēs volejbolā sadalīs divus medaļu komplektus – vīriešu un sieviešu sacensībās. Gan vīriešu, gan sieviešu sacensībās startēs pa 12 komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!