Foto: AFP/Scanpix/LETA
Tokijas olimpisko spēļu skeitborda sacensību ielas disciplīnas zelta un sudraba medaļas pirmdien savā starpā sadalīja 13 gadus vecās sportistes Momidži Nišija (Japāna) un Raisa Līla (Brazīlija), arī sieviešu konkurencē pirmo zelta medaļu jaunajā olimpiskajā sporta veidā izcīnot spēļu saimniekiem.

Pirmajās skeitborda sacensībās olimpiskajās spēlēs sievietēm Momidži Nišija sakrāja 15,26 punktus, Raisa Līla atzīmējās ar 14,64 punktiem, bet trešo vietu ieņēma 16 gadus vecā japāniete Funa Nakajama, kuras kontā 14,49 punkti.

Tāpat kā vīriešu sacensībās, gan pusfināla kārtā, gan finālā sportistēm bija jāaizvada divi 45 sekunžu ilgi raundi, kuru laikā varēja veikt vairākus trikus. Pēc tam viņām bija jāizpilda pieci atsevišķi triki, ar kuriem arī tika pretendēts uz tiesnešu vērtējumu. Četri labākie rezultāti no šiem septiņiem mēģinājumiem veidoja sportistes kopējo rezultātu.

Raisa Līla jau bija nodrošinājusi medaļu, bet sacensību izskaņā ar piekto triku varēja apdraudēt sāncenses pirmo vietu, taču viņas izpildītais triks bija nesekmīgs. Savukārt Nišija zelta medaļu izcīnīja, pateicoties veiksmīgiem pēdējiem trim mēģinājumiem.

Olimpisko spēļu organizatori pieļauj, ka šis ir jaunākais medaļu ieguvēju trio olimpiāžu vēsturē, tomēr šī informācija vēl nav apstiprināta.

4. un 5. augustā gaidāmas skeitborda sacensības parka disciplīnā.

Šī gada olimpiskajās spēlēs debiju piedzīvo arī 3x3 basketbols, BMX frīstails, sērfošana, klinšu kāpšana un karatē, kas gan pagaidām apstiprināts tikai Tokijas olimpiskajām spēlēm, bet Parīzes sporta veidu klāstā netiks iekļauts.

Ziņots, ka svētdien ielas disciplīnas skeitborda sacensībās vīriešiem triumfēja japānis Juto Horigome, kļūstot par pirmo olimpisko čempionu šajā sporta veidā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!