Foto: F64

Latvijas 3x3 basketbola izlasei pāris neveiksmīgas epizodes mačā pret Beļģiju bija galvenais iemesls zaudējumam, taču viena neveiksme aizmirsīsies, ja noslēgumā izdosies izcīnīt olimpisko čempionu titulu, pēc spēles žurnālistiem stāstīja komandas kapteinis Agnis Čavars.

Jau vēstīts, ka Latvijas basketbolisti pirmo 3x3 turnīru olimpisko spēļu vēsturē sāka ar uzvaru pār Poliju (20:14), bet otrajā mačā tika piedzīvots dramatisks zaudējums Beļģijai (20:21).

"Pēdējā epizodē es neveiksmīgi nosedzu," par momentu, kurā beļģi guva uzvaru nesošos punktus, teica Čavars. "Mums bija pāris neveiksmīgas epizodes. Šī tiešām ir laba komanda, un to esam teikuši vienmēr. Viņi mums ir neparocīgi pretinieki. Šodien viņiem viens "džeks" nenormāli izšāva, un tas arī viss."

Pēc spēles Latvijas basketbolisti ar tiesnesi diskutēja par vienu no spēles epizodēm, un Čavars izskaidroja, par ko viņi bija sašutuši.

"Mums likās, ka vienā epizodē Niks Seliss uzkāpa uz gala līnijas. Tā kā epizode vēl nebija beigusies, mēs varējām pieprasīt video atkārtojumu. Nezinu kāpēc viņi neskatījās," pauda basketbolists

Čavars arī atgādināja, ka šī Beļģijas komanda šo sezonu iesākusi veiksmīgi un uzvarējusi pāris turnīros, tāpēc nav tā, ka šis rezultāts būtu ļoti pārsteidzošs.

"Protams, ja mums sanāks ar viņiem tikties turnīra turpinājumā, izpētīsim viņus citādāk. Liksim citus uzsvarus. Ar viņiem iepriekš nebijām spēlējuši, kas nedaudz iegrieza. Nav ko pārdzīvot," sacīja Čavars. "Viņi ļoti labi izspēlēja (kombinācijas), un mēs pazaudējām to spēles plānu, ko treneris bija uzzīmējis. Tur jau daudz nevajag – divi vai trīs metieni, un spēle aizgāja līdzīgi. Beigās viņiem viens metiens vairāk."

"Viena spēle jāzaudē, lai vinnētu titulu. Iemetām 20 punktus, kas ir pozitīvā lieta. Nav ko nokārt galvas un jāiet uz priekšu," uzsvēra Čavars.

Viņš arī pieļāva, ka pēc vakardienas atklāšanas ceremonijas un šodienas agrā mača uz otro spēli jau bija jūtams nogurums: "Varbūt vajadzēja ieiet kāda papildus ledus vannā atslodzei. To ar treneri un fizioterapeitu izrunāsim. Secinājumus izdarīsim."

Latvijas 3x3 basketbola izlases treneris Raimonds Feldmanis stāstīja, ka spēlēs plāns bija piespiest beļģus doties caurgājienos, lai viņi nevarētu izmantot savu trumpi – tālmetienus. "Kaut kādā situācijā beļģi iemeta grūtu metienu. Man pat liekas trijās epizodēs mēs nogulējām, aizmirsām vai piekusām un zaudējām punktus. Tagad svarīgākais ir atjaunoties. Fiziskās sagatavotības treneris izdarīs savu darbu un čali fiziski būs atpakaļ. Viņi ir profesionāļi un mūsu uzdevums ir dabūt galvas augšā. Tur nebūs problēmu. Viņi māk sagatavoties nākamajai spēlei," sacīja Feldmanis.

Latvijas izlase svētdien pulksten 9.00 pēc Latvijas laika tiksies ar Ķīnas izlasi, bet pulksten 16.25 spēkosies ar Japānas basketbolistiem.

"Mēs zinām viņus, bet šovakar papildus papētīsim," atklāja Feldmanis. "Āzijas komandām noteikti būs papildus enerģija. Galvenais pašiem dabūt enerģiju."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!