Foto: AFP/Scanpix
Pēc strīdīgajiem lēmumiem Riodežaneiro olimpisko spēļu boksa turnīrā Starptautiskā amatieru boksa asociācija (AIBA) atstādinājusi iesaistītos tiesnešus no turpmāka darba šajās sacensībās, informē organizācija.

Jau ziņots, ka Rio spēlēs divu boksa cīņu iznākumi sacēluši pamatīgu vētru boksa sabiedrībā. Vispirms Krievijas bokseris Jevgeņijs Tiščenko 15. augustā skandalozi izcīnīja zelta medaļu cīņā pret kazahu Vasīliju Levitu svara kategorijā līdz 91 kilogramam. Savukārt 16. augustā svara kategorijā līdz 56 kilogramiem ceturtdaļfinālā uzvara tika piešķirta krievam Vladimiram Ņikitam, lai visas cīņas gaitā daudz aktīvāks bija īrs Maikls Konlans, kurš pēc tam tiesnešus apsūdzēja korupcijā.

AIBA uzskata, ka tiesneši nav strādājuši tajā līmenī, kādā viņiem to vajadzētu darīt. Tāpēc iesaistītie tiesneši vairs nevarēs pildīt savus pienākumus Rio spēlēs. Lai arī AIBA tādējādi atzinusi, ka tiesnešu lēmumi bijuši kļūdaini, tomēr skandalozo cīņu rezultāti netiks mainīti. Organizācija uzsvēra, ka darīs visu, lai veicinātu godīgu cīņu.

Savukārt komentējot Konlana apsūdzības par korupciju, AIBA paziņojumā teikts, kamēr nav tiešu pierādījumu uz to, tikmēr tās ir baumas. "Mēs izmantosim visus līdzekļus, la pasargātu mūsu sportu. Organizācija nepieņems lēmumus, balstoties uz subjektīvu vērtējumu. Mēs aicinām visas puses sniegt pierādījumus, lai mēs varētu tās izskatīt un pieņemt lēmumus," teikts paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!