Foto: AP/Scanpix
Starptautiskā Paralimpiskā komiteja (IPC) izmeklē iemeslus, kāpēc Alžīrijas sieviešu golbola izlase neieradās Rio uz pirmo turnīra spēli ar ASV un viss liecina, ka viņas izlaidīs arī nākamo maču pret Izraēlu, ziņo portāls "insidethegames.biz".

Pirmajā spēlē alžīrietēm bija jātiekas ar ASV komandu, bet stundu pirms mača sākuma Alžīrijas Paralimpiskā komiteja informēja IPC, spēļu orgkomiteju un Starptautisko Neredzīgo sporta federāciju (IBSA), ka golbola komanda nav ieradusies Rio.

Medijos ir parādījušās baumas, ka Alžīrija apzināti nav laikus ieradusies uz paralimpiskajām spēlēm, lai izvairītos no spēles ar Izraēlu, kam jānotiek pirmdien. Ar šo valsti Alžīrijai nav diplomātisko attiecību un šo valstu pilsoņiem liegts iebraukt otras teritorijā.

"IPC izmeklē šo incidentu un mēs pieņemsim attiecīgu lēmumu, ja tas būs iespējams," paziņojis IPC preses sekretārs Kreigs Spenss. "Alžīrijas komanda aizvadīja treniņnometni Polijā, Varšavā, un tai bija jāierodas Rio 5. septembrī. Tagad viņi apgalvo, ka piedzīvojuši vairākas lidojumu maiņas, atceltus un nokavētus lidojumus, tāpēc joprojām nav ieradušies Brazīlijā. Sadarbojamies ar Alžīrijas pusi, gaidot izskaidrojumu."

"Es patiešām esmu ļoti, ļoti saniknots par šo situāciju," piebilst Spenss. "Ceļojums uz Brazīliju nevar ilgt sešas dienas, tas vienkārši nav iespējams. Ir ļoti daudz golbola komandu, kas nekvalificējās šīm spēlēm un kuras būtu ieradušās un izpildījušas savus pienākumus. Viņas būtu piedalījušās atklāšanas ceremonijā un izbaudītu spēles. Alžīrietes ir izlaidušas divas spēles un viņām var rasties problēmas ar iekļūšanu nākamajā turnīra kārtā."

Atbilstoši IBSA noteikumiem komanda, kas nav ieradusies uz sacensībām, var tikt izslēgta no turnīra.

"No brīža, kad komanda ar savu valsts karogu ienāk stadionā, tai ir jāsacenšas ar jebkuru pretinieku," saka Izraēlas Paralimpiskās komitejas prezidents Danijs Benabu. "tev nav tiesību izvēlēties pretinieku - tas ir sporta princips. Nožēlojami, ka politika ir iezagusies arī paralimpiskajās spēlēs."

ASV golbola izlasei par nenotikušo spēli ar Alžīriju tika piešķirta uzvara ar 10:0, tas pats, izskatās, notiks ar Izraēlas spēli.

Līdzīgas situācijas gan notika arī olimpisko spēļu laikā Rio. Saūda Arābijas džudiste Džuda Fahmi tika turēta aizdomās par apzinātu zaudēšanu pirmajā kārtā, lai nākamajā viņai nebūtu jātiekas ar izraēlieti Gili Kohenu. Komanda uzstāja, ka Fahmi bija guvusi traumu.

Savukārt ēģiptiešu džudists El Šehabi pēc cīņas atteicās paspiest roku savam izraēliešu pretiniekam Oram Sasonam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!