Foto: F64
Amerikāņu pludmales volejbolistam Džeikobam Gibam nav izskaidrojuma, kāpēc viņš pārī ar Šonu Rozentālu Londonas olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā piekāpās latviešiem Mārtiņam Pļaviņam un Jānim Šmēdiņam.

Kā ziņots, pirmdien aizvadītajā mačā Pļaviņš/Šmēdiņš pārspēja amerikāņus ar rezultātu 2-1 (19:21, 21:18, 15:11).

"Neatpazinu pretinieku aizsardzību. Parasti man labāk veicas tās apspēlēšanā," Gibs uzslavēja latviešu sportistu taktiku. "Mums bija pāris iespējas. Visu maču jutu, ka mums izdosies atspēlēties, tomēr beigās tā arī nesanāca. Vienkārši nezinu, kas notika."

"Zaudēt šo maču mums ir smagi, centāmies no tā izvairīties," bēdājās Gibs. "Tagad jādomā par sezonas beigām. Sākumā gaidāms Pasaules kausa posms Polijā, bet par vēl vienu Olimpiādi nedomāju - iešu uz priekšu gadu pēc gada."

"Centīsimies no šīs pieredzes paņemt visu iespējamo pozitīvo," piebilda Rozentāls. "Mums joprojām ir laba sezona."


Turnīra pusfinālā Pļaviņš/Šmēdiņš otrdien spēkosies ar brazīliešiem Alisonu Čeruti un Emanuelu Regu, kuri Londonas turnīrā izlikti ar pirmo numuru.

Jau vēstīts, ka otrs Latvijas duets Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins astotdaļfināla mačā sestdien ar 0-2 (12:21, 17:21) zaudēja šī gada Eiropas čempioniem Jūliusam Brinkam/Jonasam Rekermanam. Latvijas duets dalību Londonas Olimpiādē līdz ar to noslēdza dalītā devītajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!