Foto: AFP/Scanpix

Latvijas cīkstone Anastasija Grigorjeva olimpiskajā brīvās cīņas turnīrā svara kategorijā līdz 63 kg pēc zaudējuma ceturtdaļfinālā japānietei Risako Kavai atzina, ka cīņā pret spēcīgo pretinieci esot pieļāvusi dažas kļūdas, taču zaudējums turnīra favorītei ļauj cerēt uz atgriešanos uz paklāja gandarījuma turnīrā.

"Japāniete bija diezgan stipra pretiniece," pēc cīņas medijiem pastāstīja Grigorjeva. "Biju domājusi, ka viss izdosies, un līdz galam ticēju, ka, pat zaudējot ar lielāku punktu pārsvaru, būs izdevība viņu nolikt uz lāpstiņām. Varbūt pārāk vēlu sāku strādāt, un arī sākumā pieļāvu kļūdu, uzreiz sāku steigties, lai paņemtu punktus. Varbūt vienkārši vajadzēja pagaidīt, pat ja zaudētu ar 0:2, bet iedevu tik lielu pārsvaru, ka atspēlēties bija ļoti grūti."

Raksturojot cīņas gaitu, Anastasija pieļāva, ka pret japānieti vajadzēja darboties citādāk. "Nevajadzēja uzņemties iniciatīvu, bet taktiski apspēlēt, sagaidīt, kamēr viņa ies [uzbrukumā], un strādāt uz aizsardzību. Drusku neizpildīju trenera nosacījumus. Kā ir, tā ir."

Pretiniece Grigorjevai bija labi zināma, tāpēc Kavai cīņas stilam mūsu cīkstone bija gatava. "Es zināju, kā viņa cīnās un ko dara. Visām japānietēm ir tāds cīņas stils, no viņām arī gaida, ka "ies kājās" un to viņas dara perfekti."

Līdz ar to, ka Grigorjeva ceturtdaļfinālā zaudēja savas svara kategorijas favorītei, Anastasija cer, ka šovakar uz paklāja varēs atgriezties vēlreiz, cīņai par bronzu. "Domāju, ka japāniete iekļūs finālā. Treneris teica, ka viņa ir galvenā favorīte, ne mongoliete, kura jau zaudēja, bet tieši japāniete. Viņai ir visas izredzes tikt finālā. Cerēsim uz to, bet tālāk arī nebūs viegli, arī būs jācīnās," saka Latvijas sportiste, kuras pretiniece gandarījuma turnīrā būs poliete Monika Eva Mihalika.

Runājot par pirmo pretinieci, pārliecinoši pārspēto tunisieti Helu Rjabi, Grigorjeva atzina, ka viņa bija zināma pretiniece, taču paviršu attieksmi olimpiādē nedrīkst atļauties: "Ar to meiteni biju cīnījusies treniņnometnēs un zināju, ka viņa ir no mazākas svara kategorijas, bet bija veiksmīgi cīnījusies 63 kg, bet tās ir olimpiskās spēles un var gaidīt jebko no jebkuras pretinieces. Atslābināties nebija laika un arī nevajadzēja. Izdevās izpildīt trenera norādījumus."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!