Titulētais Latvijas vieglatlēts Aigars Apinis ceturtdien kļuva par četrkārtējo paralimpisko čempionu, uzvarot 2016. gada Riodežaneiro spēļu diska mešanas disciplīnā F52 veselības grupā.

Apinis sacensībās triumfēja ar rezultātu 20,83 metri, izcīnot diezgan pārliecinošu uzvaru. Labāko rezultātu viņš sasniedza trešajā mēģinājumā. Otrajā vietā esošais polis Roberts Poljahimovičs sasniedza rezultātu 19,10 metri, bet bronzas medaļu ieguva horvāts Velimirs Sandors.

Tā kā Apinis vēlējās cīnīties par visaugstākajiem rezultātiem, šajās paralimpiskajās spēlēs 43 gadus vecais Latvijas sportists izlēma startēt tikai vienā disciplīnā, diska mešanā, atsakoties no lodes grūšanas.

Diska mešanā Apinis izcīnījis trīs no saviem četriem paralimpiskā čempiona tituliem - viņš uzvarēja 2004. gadā Atēnās un 2008. gadā Pekinā, bet 2012. gada Londonas spēlēs Latvijas sportistam nācās samierināties ar sudrabu, piekāpjoties alžīrietim Muhamedam Berahalam. Diska mešanā Apinim pieder arī pasaules čempiona tituls, kas izcīnīts pērn Dohā, sasniedzot jaunu pasaules rekordu.

Savas pirmās paralimpiskās medaļas Apinis, kurš sportam pievērsās 1998. gadā, izcīnīja 2000. gada Sidnejas spēlēs, kad diska mešanā un lodes grūšanā izcīnīja trešo vietu.

Aigars Apinis startē vieglatlētikas F52 veselības grupā sportistiem ar mugurkaula invaliditāti.

Kā zināms, Riodežaneiro paralimpiskajās spēlēs kopumā startēs 11 Latvijas atlētu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!