Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Tokijas olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīra ceturtdaļfinālā trešdien Latvijas duets Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs ar rezultātu 2-0 (21:16, 21:19) pārspēja spēcīgo Brazīlijas duetu Alisonu Ceruti un Alvaru Filju, sasniedzot pusfinālu.

Pļaviņa/Toča pretinieki pusfinālā būs Anderss Mols un Kristians Serums no Norvēģijas, kuri ceturtdaļfinālā ar rezultātu 2-0 (20:17, 21:19) pārspēja Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) volejbolistus Iļju Lešukovu un Konstantīnu Semjonovu.

Spēles iesākumā augumā raženais brazīlietis Alisons laukumā darbojās droši, un viņš ar spēli blokā deva vadību savai komandai. Pēc tehniskā pārtraukuma viņš pieļāva trīs kļūdas pēc kārtas, kas latviešus izvirzīja vadībā ar 15:13. Pļaviņš/Točs turpināja izmantot iespējas un diezgan droši uzvarēja pirmo setu.

Alisons otrajā setā izskatījās ļoti noguris, un viņš pieļāva ļoti daudz kļūdu. Arī otrajā setā latvieši ieguva pārsvaru pēc tehniskā pārtraukuma (14:10), bet nākamajās epizodēs izdevās tuvoties uzvarai mačā. Tad Alisons tehniski kļūdījās pie tīkla, kas Pļaviņam/Točam deva trīs setbumbas. Pirmās divas iespējas tika nerealizētas, bet noslēgumā Pļaviņa sistā bumba skāra Alisona pirkstgalus un atstāja laukumu, latviešiem izcīnot uzvaru. Alisons atzina, ka viņš pieskārās bumbai, tāpēc mača izskaņa neieilga.

Pēc spēles latvieši pārlieku nepriecājās un apsprieda pēdējās epizodes, un to, ko varēja darīt labāk.

Jau vēstīts, ka otrdien Tokijas olimpisko spēļu pusfinālu sasniedza arī Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!