Foto: DELFI

ASV vīriešu basketbola izlases prezentācija pirms Londonas olimpiskajām spēlēm izraisīja milzīgu ažiotāžu, bet amerikāņu zvaigznes uz visu interesentu jautājumiem atbildēja ar laipnību.

Kā vēsta ārvalstu masu mediji, preses konferences telpa bija pārpildīta vēl pusstundu pirms sākuma un visi interesenti nemaz nav tikuši iekšā.

Pēc īsas iepazīstināšanas visiem žurnālistiem bija atļauts pienākt pie skatuves un komunicēt ar basketbola zvaigznēm. Lielāko interesi izraisīja Kobe Braiants un Lebrons Džeimss, bet arī pārējie basketbolisti un galvenais treneris Maikls Križevskis dabūja "pasvīst" pasākumā.

Viens no ASV basketbolistiem Derons Viljamss komentēja potenciālos pretiniekus grupā. "Mūsu grupā par spēcīgākajiem pretiniekiem uzskatu Lietuvu un Argentīnu. Lietuva ir laba komanda, viņiem ir Jasikevičs. Mēs šobrīd koncentrējamies zelta medaļu izcīnīšanai. Tāpēc ar katru treniņu jāuzlabo sniegums. Ja jau esi atbraucis uz olimpiskajām spēlēm, tad katrā mačā ir jāatdod visi spēki."

Tikmēr viens no komandas līderiem Braiants skaidroja žurnālistiem savus izteikumus par to, ka šī ASV izlase esot labāka par leģendāro "Dream Team", kas 1992.gadā triumfēja Barselonas olimpiskajās spēlēs. Braiants gan uzsvēra, ka teicis, ka šī komanda var uzvarēt "Dream Team", bet nav labāka.

"Tā bija labāka komanda, nav šaubu. Jautājums, vai mēs viņus varam uzvarēt. Jā, mēs varam. Protams, ka varam," nešaubījās Braiants.

ASV izlase cīņu par Londonas olimpisko spēļu čempionu titulu sāks ar maču pret Franciju, bet pēc tam priekšsacīkstēs tiksies ar Argentīnu, Nigēriju, Lietuvu un Tunisiju. Pirms Londonas Olimpiādes amerikāņi aizvadīja piecas pārbaudes spēles un visas uzvarēja, vidēji ar 27 punktu pārsvaru.

Pirms četriem gadiem Pekinas olimpiskajās spēlēs ASV izlase izcīnīja zelta godalgas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!