Foto: AP/Scanpix/LETA
ASV pludmales volejbolistes Kellija Kleisa un Sāra Sponsila ceturtdien Tokijas olimpisko spēļu turnīrā izcīnīja otro uzvaru divās spēlēs.

ASV volejbolistes ar rezultātu 2-0 (21:8, 21:6) 25 minūšu laikā sagrāva Kenijas pārstāves Gaudensiju Makohu/Breksaidsu Hadambi, kuras nespēja izrādīt pretestību pasaules rangā trešajā vietā esošajām amerikānietēm.

Kleisa un Sponsila pagaidām uzvarējušas četros no pieciem setiem. Turnīra ievadā amerikānietes ar 2-1 (21:13, 16:21, 15:11) pārspēja arī Latvijas volejbolistes, kuras trešdien ar 2-1 (21:15, 12:21 15:12) uzvarēja brazīlietes Anu Patrisiju Ramosu un Rebeku Kavalkanti.

Pastarītes no Kenijas gan krietni konkurētspējīgāk aizvadīja pirmo spēli, kurā viņas ar rezultātu 0-2 (15:21, 9:21) piekāpās spēcīgajām Brazīlijas volejbolistēm. Kenijietes pasaules rangā ieņem 97. vietu, un iknedēļu brauc astoņas stundas no valsts galvaspilsētas Nairobi uz piejūras pilsētu Mombasu, lai trenētos.

Iznākums D apakšgrupas turnīra tabulā tiks noskaidrots sestdien, kad vispirms maču (pulksten 3.00 pēc Latvijas laika) aizvadīs Brazīlijas un ASV pāris, bet pulksten 4.00 laukumā tiksies Latvijas un Kenijas pludmales volejbolistes.

Ceturtdien viena spēle aizritējusi arī A apakšgrupā, kur pasaules čempiones Sāra Pavana un Melisa Humana-Paredesa (Kanāda) ar 2-0 (21:13, 24:22) pieveica Anuku Vergi-Deprē un Joanu Haidrihu no Šveices.

Olimpiskajā pludmales volejbola turnīrā piedalās 24 komandas, kuras sastāda sešas apakšgrupas. No katras grupas astotdaļfinālā iekļūs pa divām labākajām vienībām, kā arī divas labākās trešajā pozīcijā esošās komandas. Pārējās trešo vietu īpašnieces izspēlēs "play-off" par atlikušajām divām vietām nākamajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!