Foto: Reuters/Scanpix
2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs trešdienas vakara sesijā ASV vieglatlētes aizvadīja veiksmīgus startus, gūstot ievērojamu skaitu medaļu

Tāllēkšanas sacensībās Tianna Bartoleta no ASV kļuva par olimpisko čempioni ar 7,17 metru tālu lēcienu, bet viņas tautiete Britnija Rīsa ar pēdējo mēģinājumu pietuvojās līdz 7,15 metriem, kas deva otro vietu sacensību kopvērtējumā. Savukārt bronzas godalgu ieguva serbiete Ivana Spanoviča ar 7,08 metru lēcienu.

Vēl veiksmīgāk amerikānietes startēja 100 metru barjerskrējienā, kur viss goda pjedestāls pienācās šīs valsts sportistēm. Brianna Rolinsa uzvarēja ar rezultātu 12,48, bet otrajā vietā ierindojās Nia Ali (12,59). Trešo pozīciju izcīnīja Kristija Kestlina ar laiku 12,61.

Savukārt 200 metru skrējienā sievietēm par olimpisko čempioni kļuva Ileina Tompsone no Jamaikas, kura finišā apsteidza Nīderlandes skrējēju Dafni Šipersu. Tompsones rezultāts bija 21,78 sekundes, bet Šipersa bija par 0,1 sekundi lēnāka, samierinoties ar sudrabu. Amerikāniete Torija Bovija ierindojās trešajā vietā ar rezultātu 22,15 sekundes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!