Foto: AP/Scanpix/LETA
ASV pārstāvji Embera Ingliša un Vinsents Henkoks ar jauniem olimpiskajiem rekordiem pirmdien kļuva par Tokijas olimpiskajiem čempioniem apaļā stenda šaušanā sievietēm un vīriešiem.

Embera Ingliša sakrāja 56 no 60 iespējamiem punktiem, uzstādot gan jaunu olimpisko, gan pasaules rekordu sieviešu konkurencē.

Otro vietu ieņēma itāliete Diāna Bakosi, kura ir pagājušo olimpisko spēļu čempione. Viņa pēdējo šaušanu veica pirmā un kļūdījās divreiz, finišējot ar 55 punktiem. Tas deva iespēju Inglišai vienreiz šaut neprecīzi, ko ASV sportiste arī izmantoja. Trešo vietu ieņēma ķīniete Mena Vei, kurai bronzu deva 46 punkti.

Pēcāk pirmdienas laikā notika stenda šaušanas sacensības vīriešiem, kurā arī triumfēja ASV. Pie zelta medaļas tika Vinsents Henkoks, kurš tādējādi jau trešo reizi triumfēja olimpiskajās spēlēs. Viņš neprecīzi izpildīja tikai vienu šāvienu, kopā sakrājot 59 punktus.

Otro vietu ieņēma Dānijas sportists Jespers Hansens, kura kontā 55 punkti, bet tikai septiņi precīzi šāvieni pēdējā sērijā. Savukārt bronzu izcīnīja Abdulla Alrašidi no Kuveitas, kurš atzīmējās ar 46 precīziem raidījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!