Foto: Reuters/Scanpix
Austrālijas Olimpiskā komiteja (AOK) peldētājiem Džošam Palmeram un Emmai Makkīounai piemērojuši disciplināro sodu - aizliegumu piedalīties Riodežaneiro olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā, kas abiem ir sods par neatļautu aiziešanu no olimpiskā ciemata.

Otrdien vakarā Austrālijas peldētāju komanda izgāja uz pilsētu, bet Palmers un Makkīouna neatgriezās olimpiskajā ciematā. Makkīouna palika pie draugiem Kopas rajonā, par ko nepaziņoja komandas vadībai, bet Palmers ar draugu turpināja "svinēt" pludmalē, izņēmis no bankomāta 1000 Austrālijas dolāru, un viņu trešdien no rīta apmaldījušos, bez maka un telefona, atrada divi vietējie uzņēmēji un nogādāja Austrālijas konsulātā.

Austrālijas konsulāts sazinājās ar AOK drošības dienesta vadītāju, un peldēšanas komandas līderis Veins Lomass aizbrauca savākt savu nosvinējušos sportistu.

Emma Makkīouna Rio izcīnījusi pilnu medaļu komplektu - zeltu un sudrabu stafetē, bronzu individuāli, 200 m distancē jauktajā stilā. Palmeram sacensības beidzās priekšsacīkstēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!