Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV vingrotāja Simona Bailsa pēc četriem izlaistiem startiem individuālās disciplīnās otrdien piedalīsies vingrojumā uz baļķa.

"Esam ļoti sajūsmināti paziņot, ka rīt vingrojumā uz baļķa finālā redzēsiet divas ASV vingrotājas – Sunisu Lī un Simonu Bailsu! Nevaram sagaidīt iespēju redzēt jūs abas darbībā," sociālajā vietnē "Twitter" paziņoja ASV Vingrošanas federācija ("USA Gymnastics").

24 gadus vecā sportiste pagājušonedēļ neveiksmīgi startēja komandu sacensībās, kurās pēc krietiena dalību neturpināja, bet vēlāk mentālās veselības dēļ izlaida daudzcīņas, atbalsta lēciena un vingrošanas stieņu disciplīnas. Viņa nepiedalās arī pirmdien notiekošajās brīvo kustību sacensībās.

"Es patiešām nespēju aptvert, kā izpildīt griezienus," piektdien atzina ASV sportiste. Bailsa klāstīja, ka viņai piezagusies pēkšņa un neizskaidrojama nespēja veiksmīgi piezemēties uz kājām pēc dažādu vingrojumu izpildīšanas. Viņa vērtēja, ka šīs vingrotājiem labi zināmās psiholoģiskās problēmas pārvarēšanai reizēm vajadzīgas divas nedēļas, raksta medijs BBC.

Bailsa, kura vingrošanas sekotāju vērtējumā Tokijā varēja pretendēt uz sešām zelta medaļām, Rio spēlēs vingrojumā uz baļķa atzīmējās ar bronzas godalgu. 2016. gada olimpiskajās spēlēs viņa izcīnīja arī četras zelta medaļas.

ASV vingrošanas superzvaigzne līdz galam noskatījās komandu sacensības, atbalstot savas tautietes, kā arī pēc tam tiekot apbalvota ar sudraba medaļu. ASV izlase nespēja aizstāvēt čempiona titulu, piekāpjoties Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) sportistēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!