Foto: Sputnik/Scanpix

Baltkrievijas paralimpiskās delegācijas pārstāvim Andrejam Fomočkinam par Krievijas karoga ienešanu Riodežaneiro paralimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā atņemta akreditācija, ceturtdien pavēstīja Starptautiskās Paralimpiskās komitejas (IPC) mediju un komunikācijas direktors Kreigs Spenss.

Naktī uz ceturtdienu notika paralimpisko spēļu atklāšanas ceremonija, taču, tā kā Krievijas sportisti sistemātisko dopinga pārkāpumu dēļ no četrgades lielākā sporta notikuma ir diskvalificēti, šīs valsts pārstāvji parādē nevarēja piedalīties, bet, vēloties izrādīt solidaritāti ar kaimiņvalsts sportistiem, "Maracana" stadionā ar Krievijas karogu ienāca Baltkrievijas delegācijas pārstāvis.

"IPC atņēmusi akreditāciju Baltkrievijas delegācijas pārstāvim, kurš atklāšanas ceremonijā nesa Krievijas karogu," tviterī rakstīja Spenss.

Vairāk nekā 4300 sportisti no visas pasaules ar redzes vai funkcionāliem traucējumiem nākamās 11 dienas sacentīsies Rio. Sešas valstis savus atlētus uz paralimpiskajām spēlēm sūta pirmoreiz vēsturē, bet bēgļu komandu pārstāvēs divi atlēti.

Latviju paralimpiskajās spēlēs pārstāvēs 11 sportisti sešos dažādos sporta veidos – airēšanā, loka šaušanā, paukošanā, peldēšanā, iejādē, kā arī vieglatlētikā.

Latvijas delegācijas karognesējas gods paralimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā bija uzticēts vieglatlētei Diānai Dadzītei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!