Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Tokijas olimpisko spēļu sieviešu tenisa turnīrā jau pirmajā kārtā zaudējumu piedzīvojusi planētas pirmā rakete Ešlija Bārtija, bet divkārtējais olimpiskais čempions tenisā Endijs Marejs neaizstāvēs savu titulu.

Pasaules ranga līdere pirmajā kārtā piedzīvoja fiasko, ar rezultātu 4-6, 3-6 piekāpjoties spānietei Sarai Sorrivesai-Tormo (WTA 48.).

Bārtija pieļāva 27 nepiespiestās kļūdas, kamēr pretiniecei tādas bija tikai piecas.

Tormo otrajā kārtā tiksies ar francūzieti Fionu Ferro, kura trijos setos pārspēja Latvijas tenisisti Anastasiju Sevastovu.

Savukārt Endijs Marejs vienspēļu turnīrā nepiedalīsies muskuļa savainojuma dēļ. Toties 34 gadus vecais Lielbritānijas tenisists piedalīsies dubultspēlēs kopā ar Džo Solsberiju.

"Esmu ļoti vīlies, ka atsakos no dalības, bet medicīniskais personāls man ieteica nespēlēt abos turnīros. Tāpēc pieņēmu smago lēmumu atteikties no vienspēlēm un koncentrēties uz dubultspēlēm ar Džo," paziņojumā izteicās Marejs.

Mareju vienspēļu turnīrā aizstās austrālietis Makss Pērsels, kurš tiksies ar kanādieti Fēliksu Ožjēru-Aljasimu.

Dubultspēļu turnīrā Marejs ar Solsberiju jau pārvarējuši pirmo kārtu. Briti pieveica francūžus Pjēru Erbēru un Nikolā Maū, kuri turnīrā bija izsēti ar otro numuru. Marejs/Solsberijs uzvarēja ar rezultātu 6-3, 6-2.

Trīskārtējais "Grand Slam" čempions Marejs ir vienīgais tenisists, kurš vīriešu vienspēlēs izcīnījis divus olimpiskā čempiona titulus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!