Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas sieviešu basketbola izlase gaidāmajās Londonas Olimpiskajās spēlēs nepiedalīsies bijušā valstsvienības galvenā trenera Georga Dikeulaka un saspēles vadītājas Elīnas Babkinas romantisko attiecību dēļ, uzskata basketboliste Elīna Dillone.

Aģentūra "ProSport Media" publiskojusi Dillones viedokli par to, ka viņa aizvadītajā vasarā tika izslēgta no valstsvienības, jo bijusi vienīgā, kas atklāti paudusi savu nepatiku par Dikeulaka un Babkinas attiecībām.

"Viss, ko es vēlējos darīt bija spēlēt basketbolu, atrasties laukumā un darīt to, ko esmu mācījusies no bērnības," raksta Dillone. " Drāma radās neprofesionālu attiecību dēļ, kas samazināja komandas izredzes kvalificēties olimpiādei."

Tāpat viņa uzskata, ka tas šajā sezonā traucējis Turcijas komandai Stambulas "Fenerbahce", kuru vada Dikeulaks un kurā spēlē Babkina un vēl viena Latvijas basketbolistes Zane Tamane.

Dillone (agrāk Zīke), kura aizvadītajā sezonā spēlēja Spānijas čempionāta komandā "Gran Canaria", šogad nav iekļauta Latvijas izlases kandidātu sarakstā, kas centīsies iekļut komandā 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!