Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Beļģijas 3x3 basketbola izlase otrdien Tokijas olimpisko spēļu apakšgrupas turnīra pēdējā spēlē izrāva uzvaru pret Polijas valstsvienību, atņemot Latvijas izlasei cerības iekļūt labāko divu komandu skaitā un uzreiz kvalificēties pusfinālam.

Beļģijas izlase svinēja uzvaru ar rezultātu 16:14. Beļģiem gan vēl jāsagaida Latvijas un Nīderlandes izlašu spēļu rezultāts, lai noskaidrotu savu vietu apakšgrupā.

Beļģi spēles ievadā ātri panāca rezultātu 8:2, Tibo Vervūrtam trāpot divus soda metienus pēc Maikla Hiksa nesportiskās piezīmes. Spēles turpinājumā bija vērojams liels skaits garām aizmestu metienu, ko izmantoja poļi. Hikss reabilitējās par savu kļūdu un ar diviem tālmetieniem panāca jau 11:14.

Beļģijas izlase nesekmīgi centās atspēlēties, nerealizējot gan divus brīvus tālmetienus, gan metienu no groza apakšas. 14 sekundes līdz pamatlaika beigām Niks Seliss vēlreiz meta garām soda laukumā, bet savāca atlēkušo bumbu un, esot ar muguru pret grozu, izlīdzināja rezultātu (14:14).

Hikss atbildes uzbrukumā netrāpīja tālmetienu, atstājot beļģiem 0,7 sekundes, lai izrautu uzvaru. To arī paveica Vervūrts, kurš uzreiz pēc bumbas saņemšanas izpildīja tālmetienu kritienā prom no groza – rezultāts 16:14.

Beļģijas valstsvienība tādējādi patraucējusi Latvijas 3x3 izlasei iekļūt pusfinālā. Beļģi, kuri pieveikuši gan Latviju, gan Nīderlandi, gan Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komandu, kontrolē priekšrocības savstarpējās spēlēs. Viņiem jācer uz Latvijas uzvaru pret Nīderlandi, kuri ar piekto panākumu varētu viņus apsteigt turnīra tabulā.

Latvijas un Nīderlandes izlašu spēle noslēgs apakšgrupas turnīru, un norisināsies pulksten 12.25 pēc Latvijas laika.

Polijas izlases zaudējums gan nodrošinājis Latvijas valstsvienībai vietu ceturtdaļfinālā, kas teorētiski pie neskaitāmu notikumu sakritības varēja Latvijai arī tikt atņemta. Rezultatīvas uzvaras gadījumā Latvijas 3x3 izlase var grupu turnīru noslēgt trešajā vietā.

Savukārt dienas otrajā spēlē negaidīti vietu ceturtdaļfinālā izrāva Japānas izlase, kas ar rezultātu 21:16 pārspēja Ķīnas 3x3 basketbolistus. Japāņi tādējādi kļuva par vienu no trim komandām, kura uzvarējusi divas spēles. Turklāt visas trīs šīs izlases (Japāna, Polija un Ķīna) vieno savstarpējo spēļu uzvaru un zaudējumu starpība 1-1. Taču visvairāk punktus visās spēlēs guvusi Japāna, kas, pateicoties šim noteikumam, ieņem sesto vietu grupā.

3x3 basketbola turnīra sacensībās piedalās astoņas komandas, kuras katra izspēlēs spēli ar katru. Labākās divas vienības uzreiz nodrošinās vietu pusfinālā, bet trešā līdz sestā labākā komanda dalību turnīrā turpinās no ceturtdaļfināla.

Turnīra tabula:
1. Serbija 6-0
2. Beļģija 4-3
3. Nīderlande 4-2
4. KOK 3-3
5. Latvija 3-3
6. Japāna 2-5 (123 punkti)
7. Polija 2-5 (120 punkti)
8. Ķīna 2-5 (119 punkti)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!