Foto: AP/Scanpix/LETA

Par Tokijas olimpisko spēļu čempioni tenisā sestdien kļuva Šveices tenisiste Belinda Benčiča, kurā finālā ar 7-5, 2-6, 6-4 pārspēja Marketu Vondrušovu no Čehijas. Savukārt pasaules ranga līderis vīriešu konkurencē Novaks Džokovičs zaudēja olimpisko spēļu mačā par trešo vietu un pleca traumas dēļ atteicās no spēles mazajā finālā jauktajā dubultspēlē.

Benčičas un Vondrušovas duelis ilga divarpus stundas, un šveiciete guva savas karjeras lielāko uzvaru. Līdz šim viņa vienreiz bija sasniegusi "Grand Slam" turnīra pusfinālu, kā arī četreiz uzvarējusi WTA turnīros. Turklāt viņai Tokijā ir iespēja izcīnīt vēl vienu zelta medaļu, jo viņa spēlēs arī dubultspēļu finālā.

Pirmajā setā abas tenisistes divreiz apmainījās breikiem, taču izskaņā Benčiča vēlreiz nobreikoja Vondrušovu un izrāva uzvaru pirmajā setā. Otrajā setā Vondrušova pārņēma mača kontroli, viņa aizsardzībā spēlēja teicami, bet tad trāpīja savas iespējas gūt punktus, droši izlīdzinot mača rezultātu. Trešajā setā Benčiča bija aktīvāka, taču viņai pamatīgi vajadzēja nopūlēties, lai pārspētu pretinieci. Pēc zaudēta pirmā serves geima viņa divreiz lauza Vondrušovas servi, taču čehiete vēlreiz rezultātu izlīdzināja.

Tad šveiciete "sausā" uzvarēja pie Vondrušovas serves, bet serves geimā smagā cīņā realizēja otro mačbumbu.


Foto: AFP/Scanpix/LETA

Serbijas tenisists spēlē par bronzu vīriešu turnīrā iemeta savu raketi tukšajās tribīnēs un vēl vienu sadauzīja pret tīkla stabu,zaudējot vēsu prātu zaudējumā spānim Pablo Karenjo-Bustam olimpisko spēļu mačā par bronzas medaļu.

Divdesmitkārtējais "Grand Slam" turnīru čempions ar sesto numuru sacensībās izsētajam Karenjo-Bustam zaudēja ar 4-6, 7-6 (8:6), 3-6, spānim izcīnot uzvaru ar sesto mačbumbu.

Džokovičs un viņa pāriniece Nina Stojanoviča pēc vienspēles cīņas paziņoja par izstāšanos arī no bronzas spēles jauktajā dubultspēlē pret austrāliešiem Ešliju Bārtiju un Džonu Pīrsu. Vēlāk tika paziņots, ka izstāšanās notikusi pleca traumas dēļ, nevēloties riskēt mēnesi pirms ASV atklātā čempionāta.

Tas nozīmē, ka pasaules ranga pirmais numurs pametīs Tokiju bez medaļas.

Šī pēc neveiksmēm mačos ar Dominiku Tīmu un Rodžeru Federeru 2019. gada ATP tūres finālturnīrā ir pirmā reize, kad Džokovičs pēc kārtas zaudējis divas vienspēles cīņas.

Mačs ar Karenjo-Bustu bija aizraujoša divas stundas un 47 minūtes gara cīņa Tokijas karstumā. Džokovičs pirmo mačbumbu atspēlēja otrā seta taibreikā, vēl četrus atspēlējot trešā seta beigās. Tomēr spānis, kurš turnīrā uzvarēja arī ar otro numuru izlikto Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) tenisistu Daņiilu Medvedevu, uzvarēja 32 kombinācijās, kamēr Džokovičam tādu bija tikai 18.

30 gadus vecais spānis beidzot varēja priecāties par bronzas izcīnīšanu, kad viņa titulētais pretinieks raidīja tīklā bumbiņu pēc sitiena no ērtās puses.

Spēles gaitā serbs iemeta savu raketi tālu tukšajās tribīnēs pēc trešā seta pirmajā geimā neizmantotas breikbumbas, un turpināja dusmoties, pēc netrāpīta sitiena pie tīkla iznīcinot vēl vienu raketi. Tiesnesis pēc pirmās situācijas viņu nebrīdināja, taču izteica serbam brīdinājumu pēc otrā incidenta.

Sieviešu dubultspēlē Tokijā cīņā par bronzas medaļām uzvaru svinēja Brazīlijas tenisistes Laura Pigosi un Luiza Stefani.

Brazīlijas duets ar 4-6, 6-4, 11:9 apspēlēja Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) pārstāves Veroniku Kudermetovu un Jeļenu Vesņinu.

Cīņā par pirmo vietu svētdien tiksies Čehijas duets Barbora Krejčīkova/Kateržina Siņjakova un Šveices pāris Belinda Benčiča/Viktorija Golubiča.

Savukārt bronzas medaļu sieviešu vienspēlēs izcīnīja Ukrainas tenisiste Eļina Svitoļina, kura ar 1-6, 7-6 (7:5), 6-4 pieveica Kazahstānas sportisti Jeļenu Ribakinu.

Ribakina spēli uzsāka ļoti pārliecinoši, kā arī otrajā setā varēja tikt pie mačbumbas, bet labā situācijā netrāpīja sitienu no gaisa. Spēles izskaņā Kazahstānas tenisiste vareni pretojās Svitoļinai, pamanoties atspēlēt sešas mačbumbas. Taču septīto iespēju Svitoļina garām nelaida, uzvarot duelī par trešo vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!