Foto: DELFI
Latvijas burātāja Ketija Birzule otrdien aizvadīja otro sacensību dienu Riodežaneiro olimpisko spēļu burāšanas sacensībās "RS:X" klasē, kopvērtējumā noslīdot uz 25. vietu.

Jau vēstīts, ka pēc pirmajiem trim braucieniem Birzule bija 24. vietā, un otrā diena iesākās diezgan veiksmīgi. Ceturtā brauciena startā viņa bija 11. vietā, bet finišēja 21. pozīcijā, kas bija labākais rezultāts līdz šim.

Tomēr otrajā braucienā viņa neiekļāvās laika limitā, tāpēc finišā viņas rezultāts netika fiksēts. Savukārt dienas noslēdzošajā startā 17 gadus vecā latviete ierindojās pēdējā, 26. vietā.

Kopvērtējumā latviešu burātāja noslīdējusi uz 25. vietu ar 120 punktiem. Līderpozīcijā izvirzījās Flavija Tartaglini no Itālijas, kurai 12 punkti, bet otrajā vietā ir francūziete Šarlīne Pikona ar 13 punktiem.

Sacensību nolikums paredz, ka pēc 12 braucieniem viens sliktākais rezultāts netiek ieskaitīts punktu summā. Pēc 12 braucieniem 10 sportistes ar mazāko punktu skaitu iekļūs finālbraucienā, kurā tiks sadalītas medaļas. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!