Foto: F64

Latvijas basketbola izlases treneru kolektīvs paziņojuši valstsvienības sastāvu pēdējai pārbaudes spēlei pret Irānu, un malā paliks Jānis Blūms un Ojārs Siliņš, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis pēc rīta treniņa paziņoja, ka otrdienas spēlē nepiedalīsies Jānis Blūms un Ojārs Siliņš, kurus aizstās pirmdien nespēlējušie Aigars Šķēle un Rolands Šmits.

Ar šo spēli noslēgsies Latvijas izlases sagatavošanās posms Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram Belgradā, kas sāksies 4. jūlijā.

Latvijas un Irānas vīriešu basketbola valstsvienības savā starpā spēlēs pirmo reizi. Svētdien Rīgā Irānas komanda ar 76:73 pārspēja Jaunzēlandes izlasi.

Irānas izlase ir trīskārtēja Āzijas čempione (2007., 2009., 2013.gadā), bet iepriekšēja turnīrā pērn izcīnīja 3.vietu. Piedalījusies Pasaules kausa izcīņā 2010. gadā un 2014. gadā, abos turnīros izcīnot pa vienai uzvarai piecās spēlēs. Tāpat Irāna spēlēja arī Pekinas olimpiskajās spēlēs 2008. gadā, zaudējot visās piecās spēlēs.

Latvijas un Irānas izlašu spēle "Arēnā Rīga" risināsies otrdien, 28. jūnijā, pulksten 20:00.

Latvijas valstsvienības kandidāti:


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!