Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Uzvaru šī gada Londonas olimpisko spēļu Eiropas kontinenta kvalifikācijas turnīra astotdaļfināla cīņā pirmdien izcīnīja Latvijas bokseris Nikolajs Grišuņins.

2008.gada Eiropas čempionāta bronzas medaļas ieguvējs svara kategorijā līdz 81 kilogramam, kurā tiek izspēlētas trīs ceļazīmes uz Olimpiādi, otrajā kārtā ar 10-7 pieveica Itālijas sportistu Simoni Fjori.

Kā ziņots, pirmās kārtas cīņā Grišuņins cīnījās neizšķirti 17-17 ar gruzīnu Lago Kiziriju, tomēr pēc papildrādītājiem vieta astotdaļfinālā tika atvēlēta Latvijas bokserim.

Ceturtdaļfinālā Grišuņinu sagaida spēkošanās ar turku Bahramu Muzaferu.

Jau vēstīts, ka svētdien zaudējumus jau pirmajās cīņās piedzīvoja Dmitrijs Gutmans svara kategorijā līdz 56 kilogramiem, kurš ar 6-13 piekāpās zviedram Baširam Saladam, kā arī Ņikita Maculevičs svara kategorijā virs 91 kilogramam, ar 0-13 atzīstot horvāta Filipa Hrgoviča pārākumu.

Sacensībās Latviju pārstāvēs arī Artjoms Ramlavs (svara kategorijā līdz 60 kilogramiem) un Artūrs Ahmetovs (līdz 64 kilogramiem). Šajās svara kategorijās turnīrā tiks izspēlētas attiecīgi četras un viena ceļazīme.

Pēc šīs turnīra Olimpiādei būs iespējams kvalificēties vēl tikai maijā paredzētajā pasaules čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!