Savu astoto zelta medaļu olimpiskajās spēlēs ceturtdien izcīnīja jamaikiešu sprinteris Useins Bolts, kurš Riodežaneiro spēlēs palika nepārspēts arī 200 metru distancē.

Lai arī Bolts bija noskaņojies sasniegt jaunu pasaules rekordu, viņam to neizdevās paveikt. Jamaikietis 200 metrus veica 19,78 sekundēs. Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs viņam tā ir otrā zelta medaļa, iepriekš viņš uzvarēja 100 metru sprintā, bet kopumā viņš ticis pie astoņiem olimpiskajiem čempiona tituliem. Viņam Rio vēl paredzēts starts 4x100 metru stafetē.

Otro vietu izcīnīja kanādietis Andrē de Grase, kura laiks bija 20,02 sekundes, bet bronzas godalgu ieguva Francijas skrējējs Kristofs Lemetrs (20,12).

Savukārt 400 metru barjerskrējienā kārtējo olimpisko zelta medaļu ASV izcīnīja Dalilaha Muhamada, kura distanci veica 53,13 sekundēs. Aiz viņas palika dāniete Sāra Slota (53,55) un amerikāniete Ešlija Spensere (53,72).

Vēl ceturtdien ASV vieglatlēts Eštons Ītons izcīnīja Riodežaneiro olimpisko spēļu čempiona titulu desmitcīņā, atkārtojot pirms četriem gadiem Londonā paveikto.

Desmit disciplīnu summā Ītons iekrāja 8893 punktus, kas ir jauns olimpiskais rekords. Sudraba medaļu izcīnīja francūzis Kevins Majē, kurš tika pie 8834 punktiem, tikmēr bronzas medaļu tikmēr izcīnīja Demiens Vorners no Kanādas(8666).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!