Foto: AFP/Scanpix
Kāds radikāls brazīliešu islāmists gatavojis uzbrukumu Francijas olimpiskajai komandai Rio Olimpiādes laikā, vēsta Francijas masu mediji.

Francijas parlaments jūlijā publiskojis maijā notikušās Parīzes teroraktu izmeklēšanas komisijas sēdes stenogrammas. Francijas militārās pretizlūkošanas direktorāta (DRM) vadītājs Kristofs Gomārs šajā sēdē teicis, ka "saņemts signāls no partneriem" par potenciālajiem draudiem franču olimpiešiem.

Gomārs nesniedza detalizētāku informāciju saistībā ar šo faktu.
Brazīlijas Drošības dienesta vadītājs Vilsons Robertu Treza trešdien žurnālistiem apgalvoja, ka Francija vai kāda cita valsts ar viņa vadīto iestādi nav sazinājusies saistībā ar potenciālajiem draudiem Francijas delegācijai. Savukārt Brazīlijas Tieslietu ministrijas, kas ir atbildīgā par drošību Rio olimpiskajās spēlēs, pārstāvis komentārus nesniedza.

2016. gada olimpiskās spēles Riodežaneiro risināsies 5.-21. augustam. Brazīlijas drošības iestādes vairākkārt uzsvērušas, ka Olimpiādei bažas var radīt nevis pazīstami organizēti grupējumi, bet gan atsevišķi radikāli noskaņoti cilvēki vai mazāk zināmi militāri grupējumi.

Brazīlija uz Rio olimpiskajām spēlēm mobilizēs aptuveni 85 000 armijas, policijas un dažādu drošības iestāžu darbiniekus, kas vairāk nekā divas reizes pārsniedz 2012. gada Londonas olimpisko spēļu drošību nodrošinājušo cilvēku skaitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!