Foto: AFP/Scanpix
Brazīlijas policija aizturējusi vairākus cilvēkus, kas bija plānojuši teroraktu 2016. gada Vasaras olimpiskajās spēlēs, ceturtdien ziņo CNN.

Kā vēsta CNN, policija aizturējusi vismaz 10 personas, kas plānojušas teroraktu Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Policijas pārstāvji norādījuši, ka šie cilvēki nav bijuši teroristiskā grupējuma "Daesh" biedri, taču uzsver ka viņi mēģinājuši kontaktēties ar grupējumu, informē britu raidsabiedrība BBC.

Brazīlijas Tieslietu ministrs norādījis, ka šīs personas ar "Daesh" mēģinājušas sazināties caur internetu. Pašlaik notiek izmeklēšana, kuru lakā tiks pārbaudīti arī visu personu datori un mobilie telefoni, lai uzzinātu vairāk informācijas par viņu plāniem. Tāpat ministrs norādījis, ka visas aizturētās personas ir Brazīlijas pilsoņi.

Vēstīts, ka jau pēc divarpus nedēļām Riodežaneiro sāksies XXXI Vasaras olimpiskās spēles, kas pulcēs vairāk nekā 10 000 atlētu no visas pasaules.

Brazīlijas drošības iestādes vairākkārt uzsvērušas, ka Olimpiādei bažas var radīt nevis pazīstami organizēti grupējumi, bet gan atsevišķi radikāli noskaņoti cilvēki vai mazāk zināmi militāri grupējumi.

Brazīlija uz Rio olimpiskajām spēlēm mobilizēs aptuveni 85 000 armijas, policijas un dažādu drošības iestāžu darbiniekus, kas vairāk nekā divas reizes pārsniedz 2012. gada Londonas olimpisko spēļu drošību nodrošinājušo cilvēku skaitu.

Rio olimpisko spēļu svinīgā atklāšana paredzēta 5. augustā, bet pirmās sacensības risināsies jau 3. un 4. augustā. Olimpiskās spēles notiks no 5. līdz 21. augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!