Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Brazīlijas futbola izlase sestdien Tokijā izcīnīja savu otro olimpisko čempionu titulu pēc kārtas, kļūstot par piekto valsti vēsturē, kas spējusi aizstāvēt iepriekšējās spēlēs izcīnīto panākumu.

Finālā Brazīlija ar rezultātu 2:1 (1:0) pagarinājumā pārspēja Spāniju, kurai jāsamierinās ar sudrabu.

Pirmā puslaika kompensācijas laika otrajā minūtē pēc centrējuma Dani Alvešs sarežģītā epizodē noturēja bumbu laukumā un uzsita to augstu gaisā. Kunja starp diviem spāņu aizsargiem soda laukuma vidū to izcīnīja un precīzi sita vārtu apakšējā stūrī.

Spānija 61. minūtē izlīdzināja rezultātu, kad pēc centrējuma Mikels Ojarzabals no gaisa raidīja bumbu Brazīlijas izlases vārtos. Pamatlaika izskaņā Spānija pāris minūšu laikā divreiz trāpīja pa vārtu pārliktni. No šiem momentiem iespaidīgākais bija Braienam Hilam, kurš arspēcīgu sitienu norībināja Brazīlijas vārtus.

Pagarinājumā pirmajā puslaikā Brazīlijai bija labas iespējas izvirzīties vadībā, kad tika izveidoti saasinājumi soda laukumā. Taču realizācija pievīla. Bet 109. minūtē Malkoms steidza saņemt tālu piespēli, apsteidza aizsargu un iegāja soda laukumā. Viņš izdarīja sitienu no tuvas distances un deva Brazīlijai vadību. Vēlāk izrādījās, ka šie bija uzvaru nesošie vārti.

Bronzas medaļas piektdien izcīnīja Meksika, kas ar 3:1 pārspēja Japānu.

Jau vēstīts, ka sieviešu konkurencē par olimpiskajām čempionēm kļuva Kanāda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!