Foto: AFP/Scanpix
Brazīlijas vīriešu futbola izlase trešdien noslēdzošajā Riodežaneiro apakšgrupu turnīra spēlē ar 4:0 (2:0) uzvarēja Dāniju un sasniedza sacensību ceturtdaļfinālu.

Olimpisko spēļu saimniecei Brazīlijas valstsvienībai, ko šoreiz pārstāv arī slavenā "Barcelona" uzbrucējs Neimars, šis mačs bija ļoti svarīgs, jo pirmajos divos mačos tā bija tikusi tikai pie diviem punktiem un tai draudēja izstāšanās no futbola turnīra.

Brazīlijas valstsvienība pamatus trešdien gūtajai uzvarai ielika pirmajā puslaikā, kad pa vārtiem guva Gabriels Barboza un Gabriels Žezušs. Otrajā puslaikā brazīliešu sastāvā izcēlās arī Luans un savus otros vārtus guva Barboza.

Tikmēr otrā A apakšgrupas mačā Irākas futbolisti nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar Dienvidāfrikas Republiku (DĀR), tādējādi neiekļūstot ceturtdaļfinālā.

A apakšgrupas kopvērtējumā ar pieciem punktiem trīs spēlēs uzvarēja Brazīlija, kamēr četru punktus ieguva Dānija. Irāka noslēgumā bija spiesta samierināties ar trim punktiem, bet DĀR tika pie diviem.

Kā ziņojām, 2012. gada Londonas olimpisko spēļu čempione Meksikas futbola izlase un arī spēcīgā Argentīna trešdien izstājās no Riodežaneiro Olimpiādes.

Meksikas futbolisti trešdien ar 0:1 (0:0) atzina Dienvidkorejas pārākumu.

Vienīgos vārtus mača 77. minūtē guva Čanhons Kvons, nodrošinot Dienvidkorejai uzvaru C apakšgrupas kopvērtējumā, kamēr meksikāņiem olimpiskais turnīrs ir noslēdzies.

Vēl vienā C apakšgrupas mačā Vācija trešdien ar 10:0 (6:0) sagrāva Fidži komandu. Šajā spēlē piecus vārtus guva Nilss Petersens.

Pēc trim spēļu kārtām C apakšgrupā ar septiņiem punktiem pirmā bija Dienvidkoreja, bet pieci punkti bija Vācijai, kamēr par vienu mazāk ieguva Meksika. Savukārt Fidži palika bez punktiem.

Olimpiskais futbola turnīrs noslēdzies arī Argentīnai, kas trešdien nospēlēja 1:1 (0:0) ar Hondurasu.

Argentīnieši no zaudējuma izglābās tikai kompensācijas laika trešajā minūtē, kad izcēlās Maurisio Martiness. Tiesa, tas neko daudz šai izlasei nedeva, jo turnīrs tai tik un tā bija beidzies.

Vēl vienā D apakšgrupas mačā trešdien Portugāle nospēlēja 1:1 (1:1) ar Alžīriju.

Šajā grupā ar septiņiem punktiem uzvarēja Portugāle, kamēr pa četriem ieguva Hondurasa un Argentīna, bet viens punkts tika Alžīrijai.

Tikmēr B apakšgrupā pirmo vietu izcīnīja Nigērija, kas gan trešdien ar 0:2 (0:1) piekāpās Kolumbijai, bet vēl vienā šīs grupas duelī Japāna ar 1:0 (0:0) uzvarēja Zviedriju.

Nigērija trīs mačos tika pie sešiem punktiem, kamēr par vienu mazāk ieguva Kolumbija, bet pie četriem punktiem tika Japāna. Zviedrija turnīru noslēdza tikai ar vienu punktu.

Olimpiskajā futbola turnīrā 16 komandas bija sadalītas četrās apakšgrupās pa četrām katrā. Katras grupas divas labākās vienības sasniedza ceturtdaļfinālu.

Cīņā par iekļūšanu pusfinālā Brazīlija mērosies spēkiem ar Kolumbiju, Dienvidkoreja mērosies spēkiem ar Hondurasu, Nigērija spēlēs ar Dāniju, bet Portugāle mērosies spēkiem ar Vāciju.

Pieckārtējā Pasaules kausa ieguvēja Brazīlija ne reizi nav kļuvusi par olimpisko čempioni, lai gan trīs reizes spēlējusi finālos, taču 1984., 1988. un 2012. gadā tika piedzīvoti zaudējumi.

Pirms četriem gadiem Londonā finālspēlē brazīlieši ar 1:2 zaudēja Meksikai, bet bronzas medaļas kaklā kāra Dienvidkorejas futbolisti.

Olimpisko spēļu futbola turnīrā vīriešiem startē U-23 vecuma komandas, kuru sastāvos var būt trīs vecāka gadagājuma spēlētāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!