Foto: Reuters/Scanpix
Britu jātnieks Niks Skeltons ar zirgu Big Star piektdien triumfēja individuālajās sacensībās konkūrā un kļuva par vienu no vecākajiem olimpiskajiem čempioniem spēļu vēsturē.

Skeltons un Big Star trasi veica bez laika un distances soda punktiem, tāpat kā vairāki vadošie sportisti, un olimpiskā čempiona titulu noteica pārjādē. Tajā uzvarēja Sketons, kamēr Ēriks Lameizs ar Fine Day 5 saņēma četrus soda punktus. Sudrabs zviedram Pederam Fredriksonam ar zirgu All In, kurš arī distanci veica tīri, bet bija lēnāks par Skeltonu.

58 gadus vecais Niks Skeltons kļuvis par vecāko britu olimpisko čempionu kopš 1908. gada, bet Lielbritānijai šis bija pirmais zelts 44 gadu laikā individuālajās sacensībās. Britu jātniekam šīs ir septītās olimpiskās spēles karjerā, un viņš no Rio aizvedīs divas zelta medaļas - vienu Skeltons ieguva komandu sacensībās.

Vecākais olimpiskais čempions spēļu vēsturē ir zviedrs Oskars Svāns, kurš uzvarēja 1912. gada spēlēs šaušanas sacensībās, būdams 64 gadus un 280 dienas vecs. Vecākais britu olimpiskais čempions ir šāvējs Džerijs Milners, kurš uzvarēja 1908. gada vasaras olimpiskajās spēlēs četras dienas pēc savas 61. dzimšanas dienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!