Foto: DELFI
Latvijas jaunā burātāja Ketija Birzule Rio olimpiskajās spēlēs nav saskārusies ar veselības problēmām pēc sacensībām bēdīgi slavenajā Gvanabaras līcī.

Birzule ir Latvijas delegācijas jaunākā dalībniece, bet burāšanas sacensības risinājās Gvanabaras līcī, par kuru gan pagājušajā gadā testa sacensību laikā, gan šogad vēl pirms olimpiādes bija negatīvas atsauksmes saistībā ar piesārņojumu. Birzule četru sacensību dienu summā ierindojās 24. vietā.

"Šeit mūs īpaši nebrīdināja par piesārņojumu. Tik, cik mūsu ārste teica, ka jāskalo mute regulāri. Bet rīkotāji burātājiem īpaši neteica, ka ir piesārņots un kā vajadzētu rīkoties," Latvijas žurnālistiem teica Birzule. "Nav jau arī tik traki varbūt. Redzējām gan apkārt daudz atkritumu, bet nu..."

"Vienu dienu gan iekritu ūdenī, riktīgi sarijos ūdeni, bet kā redziet – stāvu šeit sveika, vesela un dzīvespriecīga! Tad jau nav tik traki," ar smaidu uz lūpām teica 17 gadus vecā sportiste.

Uzlabojumus akvatorijā novērojuši arī citu valstu un burāšanas klašu braucēji, vēsta ārzemju masu mediji. Piemēram, šveicietis Mateo Sancs Luncs atzinis, ka treniņos un sacensībās sadūrušies ar dažādām drazām, bet "ūdens bija daudz tīrāks nekā pirms gada treniņbraucienos". Viņam piebalsoja itālis Matia Kamboni, jo "pagājušajā gadā ir bijis ļoti, ļoti slikti, bet tagad ir viss kārtībā. Ir redzētas daudz trakākas lietas".

Savukārt amerikāņu vindsērferis Pedro Paskāls slavēja burvīgo skatus sacensību vietā. "Neko labāku nevar vēlēties. Kas pa skatiem te ir! Burvīgi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!