Foto: DELFI
Latvijas olimpiskās delegācijas Rio olimpiādē jaunākā dalībniece burātāja Ketija Birzule pēc finiša vindsērfinga RS:X klasē bija patīkami pārsteigta par fizisko izturību sarežģītajos apstākļos.

Birzule četru sacensību dienu summā ieŗindojās 24. vietā, bet piektdien desmitajā braucienā viņa ierindojās pat 19. Vietā, kas bija labākais viņas rezultāts sacensībās.

"Tiešām? Nopietni? Wow! Es neredzēju vēl rezultātus. To gan nezināju," uzzinot savu rezultātu no Latvijas žurnālistiem, patīkami pārsteigta bija 17 gadus vecā sportiste. "Iebraukšana divdesmitniekā ir maziņš prieciņš, uz to gājām. Bet tajā brīdī neapzinājos."

Pēdējā sacensību dienā braucieni kavējās, jo bija iegriezies vējš. Sportistēm nācies gaidīt, kad būs prognozētais vējš, lai sāktu cīņu. "Sākumā nedaudz biju nobijusies no viļņiem, jo ļoti specifiski, diezgan lieli. Vējš bija mazs, viļņi lieli, tāpēc daudz ar kājām nācās strādāt. Tas ir specifiski. Kājas sāka piekust, bet cīnījos līdz galam."

"Noskaņojums saviļņots, bet piekususi. Ļoti apmierināta. Salīdzinoši šodien bija vislabākais (brauciens), ja vēl ņem vērā, ka šodien arī visvairāk biju piekususi, tāpēc ļoti priecīga. Fiziski pat nedaudz pārsteidzoši, ka izturēju," teica Birzule.

Jaunā burātāja atgādināja, ka Rio gūta nenovērtējama pieredze, kas palīdzēs turpmākajā karjerā. Pēc sacensībām viņa ar tēvu un treneri Māri Birzuli izrunās, pie kā un kā ir jāpiestrādā, lai būtu virzība uz priekšu. Rio jaunā sportiste novērojusi, kā konkurentes gatavojas startam ne tikai tehniski, bet arī psiholoģiski. "Tā ir liela pieredze dažādos aspektos," bilst Birzule.

Tagad jaunajai sportistei paredzēta neliela atpūta, bet tad būs jāatsāk mācības. Jokojot sportiste sacīja, ka viņai varētu būt intersentākais sacerējums par aizvadīto vasaru, ja tādu vajadzētu rakstīt. "Kur es biju? Bija jāaizbrauc uz olimpiskajām spēlēm, nedaudz padzīvojos pa Rio."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!