Starptautiskā Arbitrāžas tiesa (CAS) ceturtdien noraidīja Krievijas vieglatlētu kopīgo apelāciju par startēšanu 2016. gada Vasaras olimpiskajās spēlēs.

Tādējādi Krievijas vieglatlētiem secen ies starts Rio olimpiskajās spēlēs, kas sāksies 5. augustā. Šis lēmums var ietekmēt arī visas Krievijas delegācijas startu Rio Olimpiādē, jo Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) saistībā ar dopinga pārkāpumiem vēl nav pieņēmusi lēmumu par Krievijas pielaišanu vai atstādināšanu no olimpiskajām spēlēm.

Starptautiskā Vieglatlētikas savienība (IAAF) 17. jūnijā nolēma atstāt spēkā pērn pieņemto lēmumu par Krievijas vieglatlētu diskvalifikāciju no visām starptautiska mēroga sacensībām par plaši izvērstu dopinga programmu un starptautiskā Antidopinga kodeksa ignorēšanu. Pēc šī lēmuma Krievijas Olimpiskā komiteja un 68 krievu vieglatlēti iesniedza prasību CAS ar lūgumu ļaut startēt XXXI Vasaras olimpiskajās spēlēs Rio, bet tagad CAS šo prasību noraidīja.

"CAS sēdē apstiprināja, ka Krievijas Olimpiskajai komitejai (ROC) nav atļauts komandā startam Rio olimpiskajās spēlēs iekļaut vieglatlētus, jo viņiem ir liegts starts sacensībās," paziņoja IAAF pārstāvis.

Tikmēr IAAF jau paudusi atzinību, ka CAS atstājis spēkā Krievijas vieglatlētiem piespriesto diskvalifikāciju, kas tikai apliecina, ka IAAF lēmums bijis pamatots un likumīgs. IAAF uzsver, ka pēc šī lēmuma visiem sportistiem ir vienādi spēles noteikumi.

"Šī nav diena, kad jālīksmo ar kaut kādiem uzvarētāju paziņojumiem. Es šajā sportā neesmu, lai atstādinātu sportistus no dalības sacensībās," saka IAAF prezidents, lords Sebastjans Ko. "Neņemot vērā Rio, IAAF darba grupa turpinās ciešu sadarbību ar Krieviju, lai atjaunotu drošu un tīru sportisku vidi un palīdzētu federācijai un sportistiem atgriezties sacensībās."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!