Foto: F64

Latvijas džudists Jevgeņijs Borodavko tomēr nedosies uz Tokijas olimpiskajām spēlēm, jo sportistam bijis pozitīvs Covid-19 pārbaudes rezultāts, zināms portālam "Delfi".

Borodavko gan neatrodas Tokijā, tāpēc tur esošo Latvijas delegāciju šis notikums neietekmē. Džudistam uz olimpiskajām spēlēm bija paredzēts izlidot pirmdien, 26. jūlijā.

Informāciju vēlāk apstiprināja arī Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK), kas publicēja paziņojumu sociālajā vietnē "Twitter". Borodavko ceturtdien veicis pirmo Covid-19 testu, kas uzrādījis inficēšanos. Atkārtotais nazofaringiālais tests arī uzrādījis pozitīvu rezultātu, raksta LOK.

"Jevgeņijs atzīst, ka šī ziņa viņam ir ļoti nepatīkama, jo treniņu un sagatavošanās procesā ieguldīts liels darbs, taču dzīvē ne vienmēr notiek tā, kā plānots," uzsvērts LOK paziņojumā.

Sacensības svara kategorijā līdz 100 kilogramiem, kurās būtu piedalījies Latvijas sportists, norisināsies pēc nedēļas, 29. jūlijā. Borodavko pirmajā kārtā bija ieplānota cīņa pret ungāru Miklošu Cirjenicu.

34 gadus vecais sportists būtu bijis vispieredzējušākais Latvijas olimpietis Tokijā. Borodavko piedalījies iepriekšējās trijās olimpiskajās spēlēs, vienreiz pārvarot džudo turnīra pirmo kārtu. 2008. un 2016. gada olimpiskajās spēlēs Borodavko zaudēja pirmajās cīņās, bet 2012. gadā apstājās pēc otrās cīņas. Sportista kontā gan ir trīs bronzas medaļas Eiropas čempionātos.

Jau ziņots, ka Covid-19 smagi ietekmējis Čehijas delegāciju, kura uzturas vienā daudzdzīvokļu ēkā ar Latvijas sportistiem. Inficējušies ne tikai Mārtiņa Pļaviņa un Edgara Toča pretinieki Ondržejs Perušičs/Davids Šveiners, bet arī pludmales volejboliste Markēta Slukova-Nauša, kuras pārstāvētais duets jau izslēgts no turnīra.

Pozitīvs tests bijis arī sieviešu dueta trenerim un Slukovas-Naušas vīram Simonam Naušam, kā arī galda tenisistam Pavelam Širučekam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!