Foto: F64

Latvijas basketbola izlase pēdējā treniņā pirms Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra sākuma atkārtoja savas un pretinieku kombinācijas, bet viens no valstsvienības līderiem Kaspars Bērziņš atklāja, ka halles grīda ir diezgan nekvalitatīva.

Latvijas basketbolisti pirmdien, 4. jūlijā, aizvadīs Belgradā notiekošā Rio kvalifikācijas turnīra pirmo spēli, pulksten 19:00 tiekoties ar Japānas valstsvienību. Pusdienlaikā latviešu basketbolisti aizvadīja stundu garu treniņu.

"Šajā treniņā darījām ierasto rutīnu – izkustējāmies, izskrējāmies, atkārtojām savu un pretinieku uzbrukumu. Respektīvi atkārtojām to, ko darīsim aizsardzībā atkarībā no pretinieku kombinācijām, kuras ir novērotas Japānas pārbaudes spēlēs pret Jaunzēlandi, Franciju un Ķīnu," portālam "Delfi" atklāja Kaspars Bērziņš.

Japānas izlasē nav izteiktu garo spēlētāju, un augumā garajam Bērziņam līdz ar to aizsardzībā darba būs vairāk.

"Man tas nozīmē diezgan ierastu lietu. Sezonas otrajā daļā bieži sanāca spēlēt pret pretinieku garajiem, kuri nav īpaši metēji un ir nosacīti lēni. Līdz ar to es aizsardzībā vairāk atrodos zonā, palīdzu visiem un tieku galā arī ar savu sedzamo. Mēģinu būt visur vienlaicīgi," par saviem gaidāmajiem uzdevumiem stāstīja ilggadējais izlases spēlētājs. "Ņemot vērā, ka esmu ātrāks nekā viņu garie, es varu to paspēt. Vai tas ir vieglāk, vai grūtāk? Laikam jau drīzāk grūtāk nekā segt vienu līderi un neļaut viņam saņemt bumbu. Man tagad visu laiku vajag dot priekšrocību pretiniekam, un tad man būs "jāstrebj tā putra", jo es visu laiku būšu kaut kur citur. Ierasta lieta, jo tas darīts sezonas laikā."

Belgradā Rio kvalifikācijas turnīrs notiek "Kombank Arena", kurā var sapulcēties 25 000 cilvēku, tomēr Bērziņš atklāja, ka šeit ir diezgan nopietni trūkumi.

"Hallē grozi ir ļoti labi, bet grīda nav kvalitatīva. Vietām grīda kustās, jo nepieguļ betonam. Bumba tā kā pielīp pie grīdas, tas ir baigi bēdīgi, jo serbi zina tās visas vietiņas, un tur viņi nedriblēs," uzskata Bērziņš.

Fotoreportāža no Latvijas izlases pirmā treniņa Belgradā:
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!