Foto: F64

Lai arī Latvijas basketbola izlase Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru iesākusi ar ļoti pārliecinošu uzvaru, 40 punktu pārsvars spēlē ar Japānu visa turnīra kontekstā nenozīmē neko, pēcspēles preses konferencē uzsvēra valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Jau vēstīts, ka Latvija pirmajā spēlē Japānas valstsvienību sagrāva ar rezultātu 88:48, uzvarētājiem 20 punktus gūstot Dairim Bertānam, bet 17 punktus pievienojot Jānim Blūmam.

"Mēs gaidījām, ka spēle nebūs no vienkāršākajām. Īpaši sākumā. Parasti atklāšanas spēles abām komandām ir nervozas, tāpēc mums bija svarīgi ātri atrast ritmu, īpaši aizsardzībā. Uzbrukumā mums bija jāizmanto tas, ka viņi ļoti savelkas savā soda laukumā. Pirmajās minūtēs bijām nervozi," sacīja Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis.

"Mēs pēdējo nedēļu spēlētājiem rādījām, ka Japāna aizsardzībā strādā centīgi. Mums vajadzēja pacietīgi sagaidīt iespējas un tās izmantot. Viņi pie mazākā garāmgājiena, pie katras "pick&roll" sadarbības visi pieci bija soda laukumā, tāpēc mums bija jābūt gataviem iemest bumbu grozā," turpināja Bagatskis. "Sākumā Dairis Bertāns un pēc tam Jānis Blūms šīs iespējas izmantoja ar uzviju. Prieks par spēlētājiem, kuriem pirmie iznācieni varbūt nebija tik veiksmīgi, nespējot atrast savu spēles ritmu, bet pēc tam viņi darīja to, ko māk vislabāk – spēlēja basketbolu."

Latvia stifle Japan and cruise to victory in #FIBAOQT opener. #RoadToRio

📖 https://t.co/dSz0ToeejIhttps://t.co/vJwruGA9R0
— FIBA (@FIBA) July 4, 2016


Latvijas izlase līdz ar šo uzvaru praktiski ir nodrošinājusi sev vietu Rio kvalifikācijas turnīra pusfinālā, bet Bagatskis nešķiro spēles, vēloties uzvarēt katrā cīņā.

"Es katru spēli uztveru vienādi. Šo spēli es uzskatīju par ceturtdaļfinālu, nākamās divas spēles būs pusfināli un tad būs fināls. Uzvara ar 40 vai viena punktu pārsvaru neko nenozīmē," sacīja treneris.

Tikmēr Japānas izlases galvenais treneris Kendži Hasegava skaidroja, ka Latvija neļāva viņiem izmantot savus trumpjus.

"Mūsu spēcīgākā puse ir metiens no distances, bet mēs to nespējām izmantot. Latvija spēlēja ļoti fiziski aizsardzībā. Mums nesanāk bieži spēlēt pret augstas klases komandām," teica Hasegava.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!