Foto: DELFI

Latvijas basketbola izlases spēlētāji ar lielu nepacietību gaida Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra sākumu, un treniņos var redzēt, ka brīžiem viņi ir pārmērīgi uzvilkti, stāstīja valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Latvijas izlase Rio kvalifikāciju sāks pirmdien, 4. jūlijā, ar maču pret Japānu. Svētdien Latvijas basketbolistiem bija divi treniņi, gatavojoties turnīra sākumam.

"Esam jau piekusuši trenēties un ar nepacietību gaidām spēles. To var redzēt pēc mūsu noskaņojuma, brīžiem esam pārmērīgi uzvilkti, bet tas vairāk vai mazāk bija plānots un gaidīts," žurnālistiem stāstīja Bagatskis.

Treneris šoreiz nedaudz sīkāk pastāstīja par pirmajiem pretiniekiem: "Par Japānas izlasi tika runāts, ka viņi ļoti ātri dodas uzbrukumā, bet es negribu teikt, ka viņi to dara ātrāk kā citi. Tā ir ļoti disciplinēta komanda, bet viņiem ir arī avantūras. Viņi vārda tiešākajā nozīmē aizsardzībā strādā, bet mēs akcentu liekam uz mūsu spēli, uz to, ko varam izdarīt. Mums uzbrukumā jāizmanto tas, ka viņi cenšas viens otram ļoti palīdzēt. Aizsardzībā svarīgākais ir neatslābināties. Jāspēlē ir pareiza un klasiska aizsardzība, bez improvizācijas."

"Japāna ir ļoti viengabalaina komanda. Viņiem izteiktākais snaiperis ir 16. numurs (Keidžuro Matsui), viņš pie katras mazākās iespējas "šauj" pa grozu," piebilda treneris.

Bagatskis un vēl viens Latvijas izlases treneris Roberts Štelmahers 1992. gadā kā spēlētāji ar valstsvienību cīnījās par vietu olimpiskajās spēlēs. Tomēr viņš neuzskata, ka gaidāmās spēles ir svarīgākas par citām.

"Olimpiskās kvalifikācijas likme ir augsta, bet man tagad visas spēles ir vienādi svarīgas. Mēs šeit pārstāvam savu zemi, un, spēlējot labu un kvalitatīvu basketbolu, mums ir iespēja kaut ko sasniegt," turpināja Bagatskis.

Pēc treniņa visi Latvijas izlases spēlētāji apgūlās uz grīdas un kādu laiku pilnīgā klusumā bija guļus pozīcijā. "To darām tāpēc, lai spēlētāji sajūt paši sevi, lai viņi nepievērš uzmanību tam, kas notiek zālē. Viņiem ir īpašs uzdevums sajust konkrētu lietu, un izlaist to caur sevi. To es praktizēju kādus četrus vai piecus gadus," noslēgumā pastāstīja Latvijas izlases galvenais treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!