Foto: AFP/Scanpix

Apmēram 10 Krievijas vieglatlētu Starptautiskajā Vieglatlētikas federācijai (IAAF) ir iesnieguši individuālos pieteikumus dalībai 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, ziņo ārzemju mediji.

"Apmēram 10 sportistu ir aizpildījuši individuālos pieteikumus," aģentūrai TASS apstiprinājis Krievijas Vieglatlētikas federācijas (KVF) ģenerālsekretārs Mihails Butovs, atsakoties izpaust šo sportistus vārdus un precīzu viņu skaitu.

Kā zināms, IAAF jūnijā lēma par KVF diskvalifikācijas atstāšanu spēkā, kas nozīmē aizliegumu Krievijas sportistiem startēt Rio. Taču olimpiskajās spēlēs varēs piedalīties individuāli krievu sportisti, kas var pierādīt, ka nekādā veidā nav saistīti ar Krievijas antidopinga sistēmu un savas analīzes ir nodevuši ārzemēs, neatkarīgi no Krievijas Antidopinga aģentūras (RUSADA).

Kā zināms, Krievijas Vieglatlētikas federācija (KVF) kopš novembra ir diskvalificēta, bet Krievijas vieglatlētiem ir aizliegts piedalīties IAAF rīkotās sacensībās. Šāds lēmums tika pieņemts pēc Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) ziņojuma par Krievijas valdības atbalstītu dopinga programmu un sistemātiskiem dopinga pārkāpumiem šai valstī. Lai gan Krievija noliedza apsūdzības, tās netika oficiāli apstrīdētas, lai gan tāda iespēja KVF tika dota. Kopš novembra regulāri tiek ziņots par augstas klases krievu sportistiem, kas iekrituši dopinga analīzēs un kam būs jāatdod izcīnītās godalgas, un liela daļa no tiem ir vieglatlēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!