Foto: RIA Novosti/Scanpix
Londonas olimpisko spēļu loka šaušanas priekšsacīkstēs Dienvidkorejas pārstāvis Ims Donhjuns labojis pasaules rekordu.

Vīriešu individuālo loka šaušanas turnīra priekšsacīkstēs Donhjuns sasniedza rezultātu 699 punkti, līdzšinējo un sev piederošo rekordu labojot par trim punktiem.

Dienvidkorejas sportista sasniegums ir apbrīnojams ar to, ka viņš atzīsts par aklu. Ar kreiso aci viņš redz desmitreiz sliktāk nekā cilvēks ar normālu redzi. Savukārt ar labo aci viņš redz piecreiz sliktāk. Tieši šī iemesla dēļ viņš atzīts par neredzīgu, lai arī praktiski tāds nav.

Sacensību laikā viņš nelieto koriģējošās brilles vai kontaktlēcas, un ir atteicies no bezmaksas acs operāciju piedāvājumiem, lai uzlabotu savu redzi.

Kopā ar diviem citiem Dienvidkorejas pārstāvjiem - Kimu Bubminu un Ohu Džihjeku - Donhjuns laboja arī pasaules rekordu komandu sacensību priekšsacīkstēs. Dienvidkorejas sportisti guva 2087 punktus, līdzšinējo rekordu labojot par 18 punktiem.

XXX Vasaras olimpiskās spēles Londonā oficiāli atklās 27.jūlijā. Atklāšanas ceremonija sāksies pulksten 23:00 pēc Latvijas laika. Pirmā oficiālā pilnā sacensību diena būs 28.jūlijs, kad sadalīs pirmos 12 medaļu komplektus.

Londonas olimpiskās spēles risināsies līdz 12.augustam. Kopumā sacensībās startēs 10 250 sportisti no 205 valstīm, kuri cīnīsies par 302 medaļu komplektiem 36 sporta veidos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!