Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā Kanoe airēšanas federācija (ICF), pamatojoties uz Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) ziņojumu, dalību 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs liegusi pieciem Krievijas sportistiem, kuru vārdi iekļauti WADA neatkarīgās izmeklēšanas grupas ziņojumā, vēsta portāls "insidethegames.biz".

Diskvalificēto vidū ir olimpiskais čempions kanoe divniekos Aleksandrs Djačenko, pieckārtējais pasaules čempions un olimpiskais bronzas medaļnieks Aleksejs Korovaškovs, divkārtējais pasalues čempions Andrejs Kraitors, Jeļena Aņušina un Natālija Podoļska.

Šie pieci airētāji figurēja Ričarda Maklarena ziņojumā kā sportisti, kam samainītas dopinga analīzes.

Kanoe divniekos Djačenko ekipāžas vietu ieņems nākamie kvalifikācijā, Zviedrijas sportisti, bet Korovaškova vieta 1000 metru distancē netiks aizpildīta, paziņojuši ICF.

Kraitora vietā 200 metru distancē smaiļošanā startēs Irānas sportists, bet Podoļskas vietu kanoe 200 metru distancē aizņems Vācijas pārstāve, kamēr Aņušinas ekipāžas vietā kanoe 500 metru distancē startēs Austrijas sportistes.

"Tā ir ļoti nepatīkama situācija olimpiskajā kustībā un mēs esam ļoti sarūgtināti, ka iesaistīts arī mūsu sporta veids," saka ICF ģenerālsekretārs Simons Tulsons. "Taču mēs esam nolēmuši rīkoties un izslēdzām visus sportistus, kuru dopinga lietošanā ir pierādījumi."

Kā ziņojām, iepriekš ICF par dopinga pārkāpumiem diskvalificēja Baltkrievijas un Rumānijas sportistus, kuri līdz ar to nevarēs startēt Rio. Baltkrievija par šo federācijas lēmumu iesniedza apelāciju Sporta Arbitrāžas tiesā (CAS), taču tā tika noraidīta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!