Foto: AFP/Scanpix/LETA
Divi 3000 metru skrējēji - francūzis Nordins Gezārs un spānis Anhels Muljera - izslēgti no dalības Londonas olimpiskajās spēlēs uz aizdomu pamata par dopinga lietošanu.

Francijas sportistam Gezāram var tikt piešķirta pat mūža diskvalifikācija, ja dopinga kontrolē pierādīsies, ka viņš ir lietojis EPO jeb eritropoetīnu. Gezārs pieprasījis B asins parauga pārbaudi, kuras rezultāti būs zināmi nākošnedēļ.

Gezāram jau reiz piespriesta divus gadus ilga diskvalifikācija, kuru viņš saņēma 2006.gadā par neatļautu vielu lietošanu. Atkārtoti uzrādīts pozitīvs rezultāts dopinga testā, visticamāk, sportistam beigsies ar mūža diskvalifikāciju.

Francijas Vieglatlētikas federācijas viceprezidents Mišels Marlē norādīja, ka Gezāra pirmais dopinga tests bijis pozitīvs, un vieglatlēts šobrīd tiek turēts aizdomās par EPO lietošanu.

"Sportists jau iesniedzis prasību pārbaudīt arī B asins paraugu. Analīze notiks svētdien, bet testa rezultāti būs zināmi 48 stundu laikā," uzsvēra Marlē.

Gezāru, kurš Helsinkos notikušajā Eiropas čempionātā 3000 metru distancē ierindojās ceturtajā vietā, un vairākus citus olimpisko spēļu dalībniekus dopinga lietošanā pieķērusi Francijas Antidopinga aģentūra.

Tāpat no dalības Londonas olimpiskajās spēlēs izslēgts Spānijas skrējējs Muljera. Spānijas Vieglatlētikas federācija (RFEA) nolēmusi atsaukt Muljeras dalību Olimpiādē pēc tam, kad vietējos medijos parādījās ziņas, ka sportists lietojis EPO.

Muljeru Spānijas vieglatlētu izlasē aizstās Sebastjans Martoss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!