Foto: AFP/Scanpix/LETA
Aizliegto preparātu lietošanu atzinis un Londonas olimpiskajās spēlēs nestartēs Itālijas soļotājs Alekss Švacers, kurš pirms četriem gadiem Pekinā bija ātrākais 50 kilometru distancē.

Švacers cerēja Londonā izcīnīt arī zelta godalgu, tomēr Lielbritānijā viņš neieradīsies, jo Itālijas Olimpiskā komiteja (CONI) paziņojusi par viņa izslēgšanu no komandas. Pēc CNI prezidenta Džanni Petruči teiktā, Švacers atzinies aizliegto preparātu lietošanā. Petruči norāda, ka tādējādi Itālijai būs viena medaļa mazāk, tomēr "māja būs tīrāka".

Pirmdien CONI paziņoja, ka kāds sportists izslēgts no komandas par dopinga pārkāpumiem, bet vēlāk kļuva zināms, ka runa ir par Švaceru.

"Mēs esam ļoti pārsteigti. Īpaši tāpēc, ka šis sportists vienmēr asi nosodījis dopinga lietošanu," saka sportista aģente Glorija Mančīni.

Švacers bija pieteicis dalību arī 20 kilometru distancē, kas notika sestdien, tomēr atteicās startēt, aizbildinoties ar aukstiem laika apstākļiem. Pirms četriem gadiem Švacers uzvarēja Pekinas olimpiskajās spēlēs ar jaunu olimpisko rekordu – trīs stundas un 37:09 minūtes.

27 gadus vecais Švacers, kurš ir policists, ir viens no pazīstamākajiem Itālijas olimpiešiem. Viņa draudzene ir slavenā itāļu daiļslidotāja Karolīne Kostnere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!