Foto: AP/Scanpix
Dopinga lietošanā pieķerta Ķīnas peldētāja Sjiņji Čeņa, kura Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs peldēšanas sacensībās izcīnījusi ceturto vietu.

Ķīnas oficiālā ziņu aģentūra "Xinhua" piektdien, atsaucoties uz šīs valsts peldēšanas asociāciju, vēsta, ka peldētājas organismā konstatēta aizliegtā viela hidrohlorotiazīds, kas ir no diurētiķu grupas un palīdz slēpt sniegumu uzlabojošu vielu lietošanas pēdas.

18 gadus vecā Čeņa svētdien ieņēma ceturto vietu 100 metru tauriņstila distancē, kurā uzvaru svinēja zviedriete Sāra Šēstrema. Tikmēr sudraba godalgu ieguva tikai 16 gadus vecā kanādiete Penija Oleksjaka, bet trešā palika Dana Volmera no ASV, kurai Ķīnas sportiste zaudēja deviņas sekundes simtdaļas.

Tagad Čeņai būs jāpiedalās Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) antidopinga komisijas sēdē, kas izskatīs šo lietu. Tāpat tiks veiktas B proves analīzes.

Ķīnas peldēšanā pēdējos gados ir bijuši vairāki skaļi dopinga skandāli. Tā 2014. gadā aizliegto vielu lietošanā tika pieķerts Jans Suņs, kurš gan saņēma vien trīs mēnešu diskvalifikāciju. Riodežaneiro viņš izcīnīja zeltu 200 metru brīvajā stilā, bet divas reizes garākā distancē bija otrais, saņemot kritiku no konkurentiem, jo austrālietis Meks Hortons, kurš uzvarēja 400 metros, viņu nosauca par "dopinga krāpnieku".

Tāpat martā Ķīnas Peldēšanas asociācija paziņoja, ka aizliegto vielu lietošanā pieķerti seši peldētāji, taču divi no viņiem pēc tam saņēma tikai brīdinājumu.

Līdz šim Ķīnas sportisti Riodežaneiro peldēšanas sacensībās ir izcīnījuši sešas medaļas - vienu zelta, divas sudraba un trīs bronzas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!