Foto: AFP/Scanpix/LETA
Amerikāņu peldētājs Keilebs Dresels un austrāliete Emma Makeona svētdien, 1. augustā, izcīnīja divas zelta medaļas, papildinot tā jau krietno medaļu ražu.

50 metru brīvā stila finālā Dresels neatstāja cerības konkurentiem, sasniedzot jaunu olimpisko rekordu – 21,07 sekundes. 0,48 sekundes no viņa atpalika francūzis Florēns Manodū, bet 0,50 sekundes lēnāks par olimpisko čempionu bija brazīlis Bruno Bratušs.

Dāmām 50 metru finālā Makeona bija ātrākā ar jaunu olimpisko rekordu – 23,81 sekunde. Sudrabu izcīnīja zviedriete Sāra Sjestrēma (+0,26 sekundes), bet bronza tika dānietei Permilei Blūmei (+0,40 sekundes).

Savu otro zeltu Tokijā izcīnīja arī amerikānis Bobijs Finke, kurš bija ātrākais 1500 metru distancē brīvajā stilā. Pirmo zeltu Tokijas olimpiskajās spēlēs viņš izcīnīja 800 metru distancē.

1500 metros viņa laiks bija 14 minūtes un 39,65 sekundes. Lielāko daļu sacensību cieši tuvumā peldēja ukrainis Mihailo Romančuks un vācietis Florians Velbroks, kuriem nācās samierināties šoreiz ar sudrabu un bronzu. Ukrainis uzvarētājam zaudēja tikai 1,01 sekundi, bet vācietis – 1,26 sekundes.

Sieviešu komandu 4x100 metru jauktajā stafetē ātrākās bija Austrālijas peldētājas Makeona, Čelsija Hodžsa, Keilija Makevna un Keita Kembela, sasniedzot jaunu olimpisko rekordu – trīs minūtes un 51,60 sekundes.

Makeonai tā ir bija trešā zelta medaļa (pirmā bija 100 metros brīvajā stilā) un septītā godalga Tokijā.

Tikai 0,13 sekundes uzvarētājam zaudēja amerikāniešu kvartets, bet bronzu izcīnīja Kanādas četrinieks (+viena sekunde).

Peldēšanas sacensības Tokijā noslēdzās ar jaunu pasaules rekordu. Sacensību pēdējā disciplīnā 4x100 metru stafetē jauktajā stilā Dresels kopā ar Raienu Mērfiju, Maiklu Endrū un Zeku Aplu distanci veica trīs minūtēs un 26,78 sekundēs. Iepriekšējais pasaules rekords, kas arī piederēja amerikāņiem, sasniegts pirms 12 gadiem Romā – trīs minūtes un 27,28 sekundes.

0,78 sekundes uzvarētājiem zaudēja Lielbritānijas kvartets, kas sasniedza jaunu Eiropas rekordu, bet bronzu izcīnīja Itālijas peldētāji (+2,39 sekundes).

Dresels tādējādi Tokijā ticis pie pieciem zeltiem. Pirms pēdējās dienas viņš jau bija kļuvis par olimpisko čempionu 100 metru distancēs brīvajā stilā, ar pasaules rekordu viņš uzvarēja 100 metros tauriņstilā, bet vēl vienu titulu pievienoja 4x100 metru stafetē brīvajā stilā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!