Foto: LETA
Latvijas džudistam Vladimiram Osnačam pēc pērn augustā Turcijā piedzīvotās smagās autoavārijas šogad vēl neizdosies atgriezties sacensību apritē, līdz ar to viņš arī nepretendēs uz dalību olimpiskajās spēlēs Londonā, otrdien sacīja Latvijas Džudo federācijas ģenerālsekretārs Vsevolods Zeļonijs.

Osnačam rehabilitācijas process būs garāks, nekā sākotnēji tika plānots, paskaidroja Zeļonijs. Džudists lēnām atveseļojas, rehabilitācijas programmā apmeklē ne tikai speciālistus, bet arī trenažieru zāli, taču šogad atsākt nopietnus treniņus un piedalīties sacensībās viņš nevarēs. Iepriekš bija cerība, ka vasaras sākumā džudists varētu atsākt dalību sacensībās, tomēr tas nebūs iespējams.

Olimpiskajā kvalifikācijas rangā Osnačs svara kategorijā virs 100 kilogramiem pašlaik ieņem 22. vietu, kas pagaidām viņam vēl nodrošinātu olimpisko ceļazīmi, taču, nestartējot sacensībās, šī pozīcija, visticamāk, tiktu zaudēta.

Uz vietu 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs no Latvijas pretendē arī Jevgeņijs Borodavko, kas startē svara kategorijā līdz 100 kg, kuras rangā viņš ir 12. vietā. Londonas olimpiskajām spēlēm automātiski kvalificēsies tie džudisti, kuri līdz 30.aprīlim ieņems pirmās 22 vietas olimpiskajā rangā.

Deniss Kozlovs svarā līdz 66 kg pagaidām olimpiskajā kvalifikācijā ir otrais aiz svītras, bet Andrejs Magers – ceturtais aiz svītras. Viens no viņiem varētu pretendēt arī uz Eiropas Džudo federācijas piešķirto kvotu. Mazākas izredzes tikt uz olimpiskajām spēlēm ir Konstantīnam Ovčiņņikovam un Aigaram Mīlenbergam, kuri olimpiskajā rangā atrodas krietni zemāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!