Svētdien, 5. jūnijā, Daugavpils pilsētas svētku ietvaros Vienības laukumā norisinājās jau otrais sporta un izklaides sērijas "Enerģiju olimpiešiem" pasākums, kas vienuviet pulcēja vairākus tūkstošus lielus un mazus aktīva dzīvesveida piekritējus ar mērķi atbalstīt uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm braucošos Latvijas sportistus, informēja organizatori.

Visas dienas garumā apmeklētājiem bija iespēja piedalīties neskaitāmās jautrās aktivitātēs, pasākuma kulminācijā kopīgiem spēkiem uzlādējot krāšņo enerģijas lāpu un vienojoties enerģijas žesta kopbildei.

Lai nodotu olimpiešiem savu enerģiju, Daugavpils iedzīvotāji un pilsētas viesi jau no plkst. 12:00 dienā varēja demonstrēt spējas 10 dažādās enerģijas vākšanas disciplīnās, šaujot ar loku, turoties mežonīgā buļļa mugurā, griežot ap vidukli riņķi, lecot ar lecamauklu, sitot veseri, trenējot skaļāko uzvaras saucienu, metot grozā basketbola bumbu, pievelkoties, ceļot svara bumbu un veicot citas aizraujošas aktivitātes, kas četru darbīgu stundu laikā ļāva uzlādēt simbolisko "Elektrum" enerģijas lāpu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!